5e81bb9b7f80ce30463cf002
Kingsizemagazine.se
Recension – Miguel på Berns i Stockholm 2/2 (Konsert)


Inför hans första Stockholmsbesök tog den utstickande Miguel över Berns lokaler igår kväll.

 

Inför hans första Stockholmbesök tog den utstickande Miguel över Berns lokaler igår kväll. Med sig hade han sitt band, en märkvärdig mikrofonstativteknik och en osynlig kondom.’

 

Han är mannen bakom en av förra årets mest träffsäkra hits ”Adorn”, det inledande spåret till det ännu mer hyllade Kaleidoscope Dream. Ett märkligt traditionellt album i sin ambition, som med en färg av blygsamhet bjöd oss på intima drömmar och formade den karaktär han kommit att bli – Mannen med sammetsrösten. När han stannar till i Stockholm på sin egen turné har han sedan tidigare sällskapat artister som Mary J Blige och Usher och förväntningar är höga.

 

När Miguel intar scen fångas publiken in och han överraskar men den energi han besitter. Tre spår in på konserten har det bjudits på fotsnurrar, märkvärdig mikrofonstativteknik och sparkar i luften. Det subtila rocksound som tidigare flankerat i hans album ges mer utrymme och tillsammans med hans entré är det vad som kommer att känneteckna kvällen soundmässigt och visuellt.  Miguels balans av sång och dans är sann underhållning, något som är sällsynt vid denna tid och ålder att utföra utan emotionella brister i sången. Tyvärr drunknar sammetsrösten mycket i ljudvågorna av dem tjocka basgångarna och dåliga ljudet istället. Kontrasten blir när ’’Pussy Is Mine’’ spelas, efter att ljudet varit dåligt ett längre tag. Där träder rösten fram igen och låten blir höjdpunkten för kvällen.

 

Kvällens stora nedgång tar vid när Miguel utbringar en skål för att man aldrig ska låta sin passion rinna ur. Detta efter att ha visat på hans passionsfyllda manér i form av torrjuck mot scen, stön i mikrofonen och därefter låtsats trä på en osynlig kondom för att slutligen ha sex med luften. Även om sistnämnda specifikt kanske inte är något någon artist skulle vilja kunna behärska på scen så finns det ett faktum – Miguel försöker sig till mer sex på scen än vad hans aura riktigt klarar av att utstråla.

 

Efter att Miguel spelat på alla klyschor som finns var framträdandet ingen förnyelse för R & B som genre i den kommersiellt osäkra tid som råder för den. Jag är fortfarande kluven över hur denna konsert slutade (och vad Miguel definierar som passion), med tanke på att han sagt att hela hans artisteri inte handlar om sex. Igår var det svårt att få någon annan uppfattning.

 

Redaktionen | Kingsizemagazine

 

Text/Foto: Bave AminPublicerat:
RedaktionenNULL