RevolutionRace bildades 2014 av Pernilla och Niklas Nyrensten och har blivit en framgångssaga på knappt tio års tid. Det svenska varumärket finns nu etablerat i över 30 länder och växer kontinuerligt. För något år sedan nåddes även milstolpen då RevolutionRace sålt över en miljon byxor i hela världen. När företaget startades var ambitionen enkel:

“Inte nog med att de etablerade outdoormärkena var alldeles för dyra, deras byxor satt illa och kvalitén motsvarade många gånger inte det höga priset. Och färgerna? Alldeles för tråkiga! Marknaden saknade ett märke som gjorde roliga kvalitetskläder till ett rimligt pris och vi tänkte ofta att ”någon” borde göra något åt det.”

Till hösten 2023 lanserar RevolutionRace nu flera nya plagg, bland annat Cyclone Rescue Jacket i flera färger. Den beskrivs som följer:

“Cyclone Rescue Jacket är en vattentät, vindtät och riktigt ventilerande 3-lager skaljacka. Med fulltejpade sömmar, vattenavvisande dragkedjor, DWR-behandling och vårt avancerade Hypershell® Pro membran, är denna jackan framtagen för extrema väderförhållanden. Dess 4-vägsstretch möjliggör för maximal rörelsefrihet, och den är justerbar i ärmöppning och nederkant för en bekväm passform. En inbyggd Recco® Reflektor gör dig sökbar om olyckan är framme. Cyclone Rescue är även försedd med 2-vägs ventilation med dragkedja under armarna för snabb ventilation under intensiva aktiviteter. Den hjälmkompatibla huvan, justerbara CollarOpt™ kragen och fickan för liftkort gör denna skaljacka till ett självklart val för året-runt bruk i både skogar och berg.”

Utöver detta finns även flera andra produktnyheter för herr, dam, trailskor och byxor. Inför vintern har även den nya Igloo-dunjackan lanserats. Läs mer här!