Redline Recordings fortsätter #Röd November med ny singel även denna fredag!

Tidigare i år blev det officiellt att The Salazar Brothers åter startar upp sin skivetikett Redline och i samarbete med Universal fortsätter sitt outtröttliga arbete med att producera, lyfta fram och släppa svenska hiphop-artister. Nu är det dags för den nygamla etiketten att släppa ifrån sig sina första singlar och man gör det med besked. Redline Recordings utlyser “Röd november” under november månad 2012 och släpper under fyra fredagar fyra nya singlar med fyra olika artister, alla kontrakterade till Redline Recordings och med album på gång under 2013.

STOR är Ayla-tungviktaren som vann “Årets Hiphop” 2010 vid P3 Guld. Då dök han upp mer eller mindre från ingenstans, slog knockout på den svenska kritiker-kåren med sitt första mixtape “Nya Skolans Ledare” och imponerade på hela scenen med en ett knivskarpt flow och en känsla som får en att vilja ta till det uttjatade uttrycket “swag”. Sedan dess har hiphop-Sverige väntat otåligt på hans debut “Shere Khan” som nu äntligen närmar sig.

Se videon, STOR med Linda Pira “Rom & Kush”:

Spotify: kommer senare under dagen
iTunes: https://itunes.apple.com/se/album/rom-kush-ep/id574909509

Förra veckan träffade vi Salla och Carlito inför Röd November och första släppet: Carlito feat. Amsie Brown – Krigarsjäl. Men vi träffade även hans kollega från Ayla, en av de mest omtyckta rapparna i landet: Stor. En rappares rappare som är lika tekniskt begåvad som avslappnad och bekväm i sin stil, vilket är en stor anledning till att han har blivit så populär och bland annat plockat hem bästa hiphop på P3 Guld 2010 för ”Nya skolans ledare”. Det släppet var ändå ”bara” ett mixtape och det officiella debutalbumet har låtit vänta på sig, men nu är det äntligen klart. Vi satte oss ner en kort stund för att få lite svar. En längre intervju kan ni förvänta er i tid till att skivan släpps så klart!

Du släpper ”Rom & Kush” (feat. Linda Pira) som singel och som en del av Röd November. Det är en av låtarna från din kommande skiva?

Stor: Ja precis. Det är första singeln från skivan. Men det blir lite av en streetsingel kan man säga. Det kommer att komma en annan låt så småningom men jag diggar den här låten. Den är opretentiös och en skön grej att komma tillbaks med.

Är resten av skivan helt klar?

Stor: Ja, den är helt färdig. Sen är det upp till illuminati att fixa så att den släpps och så, haha.

Den släpps via Redline där du nu har signat. Jag frågar dig samma sak, hur kommer det sig att du valde att signa för Redline Recordings?

Stor: Det är klart att jag inte skulle kunna välja något annat än Redline, det känns självklart för mig.

Men du har fått andra kontraktserbjudanden tidigare?

Stor: Ja, jag har fått erbjudanden från ganska många skivbolag faktiskt. Jag har nog fått erbjudanden från alla skivbolag. Men vi jobbar som ett team här. Dit teamet går, dit går jag…

Vad har Redline betytt för dig, innan du började rappa och spela in här?

Stor: Det har betytt mycket. Det är hiphophistoria liksom. Att vara signad här är som att gå på Harvard eller Yale brukar jag säga, det är det bästa som finns i landet.

Redline har ju varit ganska saknade i hiphopvärlden, som skivbolag. Det är hög tid för skivbolaget nu?

Stor: Ja absolut. Det kommer att komma fet kvalitet nu under Röd November. Alla fyra låtar är helt olika och man får se riktigt bra sidor av Carlito, Dani M, Aki och mig.

Men din skiva då, kan du beskriva det du har skapat?

Stor: Det har tagit ganska lång tid. Det är för att jag inte vill göra en skiva som är likadan som ”Nya skolans ledare”. Jag skulle kunna göra fyra sådana skivor som är lika bra som den skivan men det är inte kul att göra det. Man vill ju skapa något som är bättre liksom. I alla fall när det är mitt debutalbum, ”Nya skolans ledare” var ju egentligen bara ett mixtape. Då vill man att det ska vara bra och jag tycker att jag nu har gjort en mycket bättre skiva än ”Nya skolans ledare”.

Förra släppet var ändå väldigt hyllat och genererade bland annat en vinst för bästa hiphop på P3 Guld. Har det inneburit någon press inför din officiella debutskiva?

Stor: Press och press… Man vill ju känna den där hungern att man verkligen har något att bevisa. Den tappade jag lite men nu fick jag tillbaks den. Då skapade jag skivan, det är inte så att det har tagit tre år för arbetet med den. Men nu är den klar och den är jäkligt bra kan jag säga! Riktigt krallig!

6412e4b25c415800cc0e8973