Göteborg-rapparna Flame, Black Ghost, Prince Ali, Lani Mo & Wordsilah gör gemensam sak.

Maktskiftet är ett album av Karwan Faraj (Wordsilah), Ammo (Wordsilah), Flame, Black Ghost & Prince Ali. Maktskiftet är en rubbning av ett maktmonopol för att Maktskiftet är ett röstskifte; röster som inte blivit hörda innan ska bli hörda nu. Skivan är en produkt av tankar och känslor som människor i utanförskap har fött.

Nu presenterar Maktskiftet första videon och låten från Maktskiftet; “Tro Hopp & Utanförskap”. Den visar vad förortsungar känner om dagens Sverige. Sverige med REVA, segregerade busslinjer och riksdagsmän som ber invandrare att ”åka hem”. Detta är vårat Sverige, detta är Maktskiftet…

Se videon, Flame, Black Ghost, Prince Ali, Lani Mo & Wordsilah – “Tro Hopp & Utanförskap”:

Maktskiftet

Det är dags för oss att ta plats. Vi har försökt. Utbildat oss. Lärt oss svenska. Fan, vi är till och med uppväxta i det här landet. Vad mer kan vi göra? Det här är vårt land. Sverige.

Människor med makt ser ner på oss. Ber oss att åka hem eller att vara tacksamma. Vi vill inte vara tacksamma. Vi vill ha samma rätt som blåögda och blonda. Bli behandlade på samma sätt och få ta plats utan att be om ursäkt för oss.
Vi förortsungar är klara med att stå utanför. Nu ska vi stå inne hos er och ta över era stolar. Det är dags att agera. Sluta snacka skit om olika utvecklingsområden och alla projekt som ska sättas igång ute i förorten för att få slut på problemen. Det är inte vi som är problemet, det är NI.

Politikerna gör inget, rasismen ökar och utanförskapet blir bara större och större. Vi måste agera NU! Debatter och argumentationer ger ingen effekt, samtidigt som allt bara blir sämre för oss. Istället för att delta i ert spel, att skriva en debattartikel utifrån en diskussion som ni satt ramarna för, så ger vi som vårt bidrag videon och låten
Tro, Hopp & Utanförskap från vårt kommande album Makskiftet.

Vi vill visa vilka tankar som rör sig i de huvuden ni diskuterar över. Vi vill visa vilka tankar som föds i ett land med REVA, i ett land med segregerade busslinjer, i ett land med riksdagsmän som ber oss att ”åka hem”. Vem är dom?

Vi vill visa vårt Sverige. Vi vill vara början på ett maktskifte. Ett maktskifte som utgår från en grupp utan talan, för mer rättvisa och uppmuntra ungdomar till att agera med rättfärdiga medel. Det räcker med diskussion, det är dags att agera.

Denna text och video är ingen debattartikel; det är tankar som vi hoppas banar vägen för agerande och handling.

Den här videon kommer att skickas till politiker i Göteborg och även riksdagsmän, för det är de som högst ansvariga att det har blivit som det är i vårt samhälle.