Värnamo-arrangörer värnar yttrandefrihet efter försök att stoppa Dani M-spelning


 

 

I fredags skulle Dani M uppträda i Värnamo i södra Sverige som en del av hans turné. Inför spelningen stötte dock arrangörenm Wernamo Kulturförening på avsevärda hinder från polisen, kommunpolitiker och tjänstemän som försökte stoppa Dani M:s framträdande med invändningen att artisten är drogliberal. Konserten  i fredags med Dani M genomfördes trots att polisens företrädare i en hotfull ton avrådde från detta.

 

Tidigare har Redline Recordings-kollegorna Labyrint hamnat i liknande problem efter en omtalad händelse i Växjö och just Värnamo våren 2011, då kommunföreträdare helt sonika stoppade spelningarna.

 

Nu höjer arrangören bakom spelningen Luis Gonzalez ett varnande finger för vad han anser vara ett ingrpp i yttrandefrihetsprincipen och säger till Värnamo Nyheter:

 

Jag känner mig orolig för polisens agerande. Bara för att man lyssnar på hiphop blir man stämplad som kriminell nu.

 

 

Han bemöter även påståendet att hiphop skulle förhärliga droger och användandet av dessa och säger att han vill göra dialog med inblandade parter i kommunen:

 

– Jag vill bekämpa utanförskap och klasskillnader genom kulturen, och många av texterna i hiphop tar upp utanförskap och ungdomsarbetslöshet. Vi behöver ha en dialog med polis, politiker och tjänstemän i Värnamo om vad hiphop är och vad den kulturen och musiken betyder för ungdomar. Vi vill ha det så snart som möjligt.

 

 

– – – – –

Nu frågar vi oss hur utbredd denna formen av “censur” är runt om i Sverige? Har du eller någon arrangör du känner känt er motarbetade av staden/kommunen/polisen? Skicka isåfall ett mail till info@kingsizemagazine.se eller kommentera nedan!

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL