Få tillgång till Spotify, iTunes och assistans från ett team på den nylanserade onlinetjänsten.

Idag lanserar Universal Music Sverige tjänsten Spinnup – ett nytt sätt för osignade artister att sprida och sälja sin musik digitalt. Spinnup distribuerar bl.a till Spotify, iTunes och WiMP och som artist i tjänsten behåller du alla rättigheter till musiken och får 100% i royalty.

Artister som signar till Spinnup har även tillgång till assistans från ett team av talangscouter som lyssnar på musiken i tjänsten, levererar feedback och en unik möjlighet för artisterna att bli upptäckta. Per Sundin, VD Universal Music säger:

Att hela tiden testa nya infallsvinklar på hur musik skapas, marknadsförs, distribueras och slutligen konsumeras har varit Universal Musics ledstjärna under de senaste fem åren. Spinnup är en fantastisk plattform som möjliggör att osignade artister kan nå ut, bli distribuerade och upptäckta av en större publik, i Sverige och i världen.

Spinnup är en plattform som möjliggör digital distribution för osignade artister. Man laddar upp sina låtar och betalar för distributionen av antingen en singel (9.99 euro/år), en EP (19.99 euro/år) eller ett album (39.99 euro/år). Efter några dagar hamnar musiken på Spotify, iTunes, Wimp mfl och artisten behåller alla rättigheter och får 100% i royalty. I Spinnup skapar man även en artistprofil, och de artister som blir upptäckta av Spinnups scouter kan få hjälp med marknadsföring och promotion. Tanken är naturligtvis att Spinnups artister dessutom har möjligheten att bli signade av Universal Music.

Spinnup är utvecklat av Universal Music i Sverige tillsammans med digitalbyrån Oakwood samt X5 Music som utvecklat distributionsplattformen.

Mer info på www.spinnup.com