Den Malmö-baserade raptrion Trappmusik kommer att släppa sitt efterlängtade debut-fullängdsalbum i början på sommaren 2013.

Den Malmö-baserade raptrion Trappmusik kommer att släppa sitt efterlängtade debut-fullängdsalbum via amerikanska etiketten Slow Motion Soundz i början på sommaren 2013. Albumet kommer att heta Lever Livet och klockar in på tio helt nya och ohörda spår. Den första låten, Favoritstolen, går från och med idag att strömma på bandets Soundcloud.

Ett första smakprov från det kommande albumet är bilåkar-anthemet Favoritstolen. De tre rapparna berättar i varsin vers om de drömmar och känslor de upplever när de sätter sig bakom ratten.

Slow Motion Soundz (SMS) bildades i Alabama, USA 1999. Etiketten blev snabbt en auktoritet inom den lokala scenen och släppte bland annat musik med megastjärnan T.I. SMS har främst nått framgång internationellt med den kritikerrosade duon G-Side. G-Side besökte bland annat Sverige 2011 och 2012 för konserter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Kiruna. Etikettens CEO Cory Parham (The Block Beattaz) fick upp ögonen för Trappmusik under ett av sina Sverige-besök då trion fick äran att öppna för G-Side inför Alabama-gruppens konsert i Malmö 2012. De har hållit kontakt sedan dess, och nu är det alltså klart att Lever Livet med Trappmusik kommer att vara SMS första skivsläpp utanför USA.

Kingsizemagazine.se
Press