6082b45925dc87017f719632
Svenska hiphopartister sluter upp för Linje 17-manifestation i Kärrtorp


Söndag 22:a december 12.00 är det dags att ta ställning mot rasism, främlingsfientlighet, nazism och fascism. Labyrint, CLEO, Adam Tensta med flera framträder.

 

 

Efter förra helgens uppmärksammade antirasist-manifestation i Stockholm-förorten Kärrtorp där beväpnade nazister attackerade demonstrationståget. Ett flertal av dessa nazister greps och några av dessa ska åtalas.

 

I början av veckan lät nätverket “Linje 17 för mångfald” meddela att man anordnar en ny manifestation kommande söndag 22:a december 12.00. På grund av den massiva uppslutningen har manifestationen flyttats från Kärrtorp centrum till Kärrtorps Idrotssplats. I Facebook-eventet har redan drygt 15.000 personer markerat att man kommer närvara på plats.

 

Även en lång rad svenska hiphop-artister har meddelat att man sluter upp i den nya demonstrationen och Kingsize tillfrågade idag en rad profiler inom den svenska hiphop-scenen om varför man ser det som viktigt att delta i manifestationen på söndag.

 

 

Salla Salazar i The Salazar Brothers och drivande kraft bakom Redline Recordings är involverad i arrangemanget säger:

– Det är viktigt att visa att man är emot rasism, man ska inte låta ondskan vinna för att man hellre är hemma och kollar på TV. Är man antirasist ska man agera och inte bara kalla sig det.

 

Babak Azarmi (RMH Management) :

– För solidaritet och endast solidaritet. Med dess hjälp kan vi skapa ett motstånd starkt nog att kunna bekämpa, inte bara SD och nazisterna, utan även dom klasskillnader som det nuvarande systemet skapar. Den här veckan har varit psykiskt påfrestande. Sen rasistattacken i söndags blir jag påmind om 90-talets rasseskräck på flyktingförläggningen vi bodde på. I min skola. På Värmdö- Det var en jobbig tid som har satt sina spår.

 

 

Jerre i gruppen Mofeta & Jerre samt förgrundsfigur i KWAAI-kollektivet:

 

– Främlingsfientligheten i detta land är skrämmande och närvarande. Därför måste vi som tror på människan, oavsett religion och hudfärg tydligt visa det. Jag känner mig kallad att delta i Kärrtorp nu på söndag.

 

 

Sebbe Staxx i Kartellen ska även delta i manifestationen, och skriver via sociala medier:

 

 

 

 

På lördagen tillkännagavs även att en lång rad artister kommer framträda under manifestationen i Kärrtorp:

 

Vi samlas till en bred demonstration för mångfald mot fascism. Vi samlas för att stärka varandra, för att läka våra sår och för att även i fortsättningen våga ta ställning. Vi samlas för att fira att vi driver tillbaka stridsberedda fascister när vi står tillsammans och beslutsamma. Vi firar mångfaldens seger över enfalden: Kärrtorp bjuder in till fest!
Samling på Kärrtorps torg klockan 12:00, därefter går vi tillsammans till Kärrtorps IP där tal och musik kommer blandas i en salig röra.

 

Artister som uppträder:

Yakumbe
Sambomba
Rrriotsamba
Femtastic DJs
Rojda – Revolutionary Poetry
Bianca och Tiffany Kronlöf
Adam Tensta
Silvana
Dida
Nebay Meles
Teaterkören
Hoffmeastro
Cleo
Lilla Namo
Linda Pira
Carlito
Stor
Mohammed Ali
Stor
Labyrint
Marcus Price
Jaqe
Oskar Linnros
Jenny Wilson

 

Mer info: http://forsjutton.se/2013/12/21/programmet-for-22a-dec-spikat/#sthash.DFt9XEtx.dpuf

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL