Som vanligt är det en skön blandning av veteraner och nykomlingar

Stian Sticky, vår norska kollega kommer att lägga upp ett gäng musikvideos från veckan som gått. Det kommer att vara kända namn för vissa och helt nya namn för andra. Fokuset är att ge artister lite extra uppmärksamhet som annars sällan får tillfälle att skina.

Longevity

Showoff-signerade Reks som besökte Norge för ett par år sedan fortsätter att boosta på med musikvideos, denna gången är det den Statik Selektah-producerade låten “Autographs” som har fått en video. Ladda ner Straight No Chaser på iTunes. Det kommer snart nya grejer från Reks, men under tiden gör han features på löpande band. Mannen som grundade Paid Dues, Murs är tillbaka i strålkastarljuset. Förutom att han ska göra en tecknad serie-roman, som jag nämnt tidigare i denna spalten, han har också nyligen gett ut en skiva, Love & Rockets Vol.1: The Transformation, som är producerad av Ski Beats. låten “Epic Salutations” är öppningslåten på denna skiva. Kolla in honom på hiphip-festivalen Rock The Bells i sommar. Till stor glädje för alla M.O.P-fans är Lil Fame ute med feature igen. Ni kan hitta honom på D.I.T.C´s reunion-album. Men han har även gett en hjälpande hand och lagt en vers på DJ J-Ronin och DJ Snipes nya mixtape All Elements vol.12, som han också hostar tillsammans med sin kompis Billy Dance. Hoppa förbi shoutouten i början. Meyhem Lauren är kanske ett nytt namn för de flesta, men Action Bronson och Heems från Das Racist känner nog många av er till. “Special Effects” är det första bidraget på det kommande mixtapet Respect The Fly Shit av Meyhem Lauren. Den är producerad av Harry Fraud och Tommy Mas. Hela mixtapet spelades faktiskt på ett par dagar på ett hotellrum under SXSW i Texas nu i är. Pacewon är en del av hiphop-kollektivet “OutSidaz” som etablerades 1991, men de senaste åren har han jobbat med producenten Mr. Green. På den första singeln  ger Pacewon er er hiphop-historia från ett personligt perspektiv, “MY GOD” som kommer att finnas med på det kommande albumet The Only Number That Matters Is Won. Skivan släpps den första september på Raw Poetix Records och kommer att ha gästuppträdanden från Snoop Dogg och Masta Ace.

De nya “fackelbärarna”

I den allra första Video Vault la jag ut en låt av Legit från kollektivet 2008ighties. Nu är han tillbaka med en helt ny låt. Den hör inte hemma i något större projekt, men det kan hända att han väljer att ha med den på ett mixtape. Quake Matthews från Halifax i Kanada gör sin debut här i Video Vault med sina personliga betraktelser i låten “Set You Free” från mixtapet The Book Of Matthew. Ladda ner den och kolla hur bra han är bakom micken. Skinny & Scalez aka 40 Akerz från det erfarna hiphop-kollektivet Nappy Roots har hållit på ett bra tag, men de är nog ganska okända namn för de flesta. De har inte varit en duo speciellt länge, så tillsammans räknar jag dem som “nya fackelbärare”. Låten “OYN” finnas med på deras nya projekt, SH!T´S BEAUTIFUL som släpptes igår. Russ är en kille som jag lyssnat på ganska mycket den senaste tiden, han producerar mycket eget material, han har en fet flow och en säregen stil. Låten “Corleone” finns på Straight From Limbo som finns att ladda ner gratis. Så, till slut, The Doppelgangaz som nyligen värmde upp för DJ Premier. Nu har de släppt sin andra musikvideo från mixtapet Beats For Brothels, Vol.2 och som vanligt rockar de sina “cloaks”.

65546e0a53c940223e0b0eb4