SVT:s Uppdrag Granskning blottar förakt mot hiphop och rap i skolan.

Häromkvällen sände SVT-programmet Uppdrag Granskning ett reportage där en reporter med dold kamera talat med Profilskolans vd i Stockholm, Greger von Sivers. Denna visade upp en förbluffande människosyn där han liknade elever vid “cancersvulster” och att han ville skydda “de fina eleverna” från kulturell påverkan. Särskilt anmäkte von Sivers på hiphop-kulturen och sade följande:

– Så jag vill vara på den högtoniga sidan. Inte det här, inte den där jävla skiten som de håller på med, rap och våldtäkter. Man får ju inte säga neger numera, men den här svarta musiken då nej nej… Inte rap och death metal och allt vad det heter, den där äckliga destruktiva musiken, den vill jag ju inte ha i skolan. Då får vi problem och då får vi de här med kepsarna bak och fram och som ska rappa. Nej då kan de hålla på och rappa borta i Tensta och elda upp bilar där istället för här, tycker jag. Fast det här har du aldrig hört mig säga men det är vad jag tycker.

Läs hela artikeln och se inslaget på http://www.svt.se/ug/rektorn-man-maste-skydda-de-fina-eleverna

Hiphop-duon Mohammed Ali som är signade till Redline Recordings svarade på inslaget i SVT med ett debattinlägg på Politism.se :

Men det är faktiskt inget brott att hålla på med hiphop, Greger.

Det är inget brott att komma från förorten. Det är inget brott att vara svart. Och Greger, det är inte en något brott att ha kepsen bak och fram.

Hur ser du på situationen i din skola? Accepteras din musik eller finns liknande attityd där du studerar?

Dela med dig av din åsikt via ditt Facebook-konto i kommentarsfältet nedan!