Sebbe Stakset medverkar i UR-serien “De Obekväma” – om klassklyftor i förorten


Klasshat eller individens frihet – kampen för ett annat Sverige. Sänds onsdag 9:e april 22.00 i SVT1.

 

 

I kommande UR-serien “De obekväma” i SVT får politiska sakfrågor kött och blod genom människor som brinner, lever och kämpar för sina åsikter. Genom sju politiskt aktiva personer som är konstnärer, bloggare, musiker, skribenter, aktivister och fria opinionsbildare, får vi följa en politiskt brännande fråga, via deras resonemang och engagemang. Medverkar gör Sebbe Stakset, Alice Teodorescu, Clara Lidström, Peter Sunde, Makode Linde, Foujan Rouzbeh och Ivar Arpi. De släpper in tittarna i sina liv och tankar och berättar vad de vill förändra, hur det borde gå till – och varför det är viktigt.

 

I första avsnittet får tittarna möta Sebbe Stakset, en av Sveriges mest ifrågasatta musiker. Sebbe är frontfigur i Kartellen och omtalad för sina starka texter om klass och livet i förorten. Här berättar han om växande klassklyftor och den förlorade generation som han menar befolkar våra förorter.

Alice Teoderescu, som vi får följa i avsnitt två, har gjort sig känd som en provokativ och orädd liberal debattör. Alice berättar om sin syn på statens makt och individens frihet. Hon menar att staten har för stor makt i Sverige och att politikerna är alltför benägna att fatta beslut åt den enskilde.

 

 

De obekväma sänds på onsdagar kl. 22.00 i SVT1 med start 9 april. Efter sändning finns avsnitten på UR Play. Serien består av sju dokumentärer á 30 minuter.

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL