Sammanfattning av NBA All-Star Weekend


Kolla in videos från den stjärnspäckade helgen, med framträdanden från bland andra Alicia Keys och Ne-Yo.

 

 

All-starhelgen är inget annat än ett spektakel. Men vilket enormt spektakel. Med Houston och Toyota Center som värd för evenemanget sparkade festligheterna igång i fredags med det måttligt populära segmentet Rising Stars, där de bästa första och andraårsspelarna i ligan möts. För att sätta lite krydda på tillställningen lades det mer fokus på tränarna bakom lagen, där de två storväxta tillika storkäftade legenderna Charles Barkley och Shaquille O’Neal fick handplocka varsitt lag: Team Chuck vs. Team Shaq. Trots att många trodde på Team Shaq och hans pointguardkombo Kyrie Irving – Damian Lillard var det Team Chuck som avgick med vinsten efter att matchen brutit ut i en spontan dunktävling, i vilken Denver Nuggets Kenneth “Manimal” Faried visade sig starkast och lämnade matchen med 40 poäng och ett snyggt diplom i form av matchens MVP. Under lördagen avhandlades sedan diverse tävlingar, såsom den skicklighetstestande hinderbanan, där Portlands Rookie of the Year-kandidat Damian Lillard plockade hem vinsten, och tre-poängstävlingen där Cleveland Cavaliers-spelaren Kyrie Irving vann över Matt Bonner i finalen. Det hela avslutades med den tidigare mytomspunna, men numera ljumma dunk-tävlingen, där den spelare som gjorde bort sig minst tog hem segern, vilket i detta fall råkade vara Toronto Raptors rookie Terrence Ross.

 

 

Redaktionen | Kingsizemagazine

 

Igår var det då dags för det publikdragande avslutande numret: den 62:a upplagan av East mot West. Det var Dwayne Wade-lobbar på brädan till LeBron James, Chris Paul tunnlade Chris Bosh och Blake Griffin förstörde nog en och annan seismisk mätning med sina ring-skakande dunkar. Men trots alla offensiva pärlor, stod ändå två defensiva moment ut tydligare. De förklaras bäst om vi tittar tillbaks i veckan på en kommentar från gamets bästa någonsin. Jordan hävdade nämligen att han håller Kobe Bryant högre än LeBron James, eftersom den förre har 5 mästerskapsringar och den andra bara en. Med tanke på att James och Miami Heat går som tåget mot (sen igenom?) ännu ett slutspel medan Kobe Bryant och hans Lakers ligger rysligt illa till ville väl Kobe visa att Jordan var rätt ute och att gammal faktiskt är äldst. För de båda defensiva nyckelmomenten skedde när Kobe Bryant med ursinnig vilja blockade två av LeBrons skott och därmed tillät West att dra ifrån och slutligen vinna matchen med 143-138. Bland höjdpunkterna hittar vi 20-årige Kyrie Irvings extremt mogna spel, Kevin Durants 30 poäng, vilket ger honom det högsta poängsnittet i All-Star sammanhang med 28,8/per match och självklart matchens Most Valuable Player, L.A. Clippers fältgeneral Chris Paul. Den genomsäkra pointguarden snuvade Kevin Durant på vad som kunde bli historiens första All-Star MVP-utnämningar två år i rad, när han levererade 20 poäng och lätt och ledigt bidrog med 15 assists. Något som vi alla borde komma ihåg när utnämningen till säsongens MVP skall utses, eller som Dwayne Wade sa efter matchen: “He’s having an All-Star year. He does get overlooked but not by us players. He’s the most valuable player on the Clippers and they’re one of the best teams in the NBA.”

 

 

Redaktionen | Kingsizemagazine

 

I övrigt är All-Starhelgen synonymt med kändisar, konserter och party. För de som ville ha lite mer än Usain Bolts avslappnade dunkar i kändismatchen från fredagen fanns det såklart också konserter i mängder, och under gårdagen uppträdde Ne-Yo, B.o.B, Ludacris, Alicia Keys och John Legend före och under matchen. B.o.B. och Luda drog igång det hela med en uppvärmningsshow, där Luda under restriktioner fick framföra sin kända hit “Move …”, vilket publiken inte var sena att själva fylla ut med “Bitch”!. Sen var det dags för det som många hävdar är en av de svåraste låtarna att framföra, “Star Spangled Banner”. Någon glömde tydligen berätta det för John Legend, då han skötte det med lätthet (OBS! ingen läppsynk):

 

 

 

 

R&B-sångaren Ne-Yo var näst på tur och fick uppdraget att hålla publiken underhållen medan han presenterade spelarna. För östsidan öppnade han med Calvin Harris-samarbetet “Let’s Go” med lite mix-in av Janet Jacksons “I Get So Lonely”. När LeBron var på plats var det dags för väst-presentation, vilket Ne-Yo kombinerade med “Let Me Love You”. Man kan väl säga att det låter…sådär:

 

 

 

 

Så, till sist det stora numret. Halvleksshow och Alicia Keys. R&B-sångerskan, som är känd för sin starka röst, hade en ljummen dag på jobbet. Efter att ha börjat med pianospel till “Empire State of Mind” var det dags för dans och reggae-version av singeln “Girl on Fire”, följt av “No One” och “New Day”:


Akeys ASWHT by yardie4lifever2

 

 

Text av Niklas Thander.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL