Russell Simmons vill medla mellan Drake & Chris Brown


Detta våld har varit norm för vårt folk, och det krossar mig inombords.

 

 

Efter förra veckans slagsmål mellan Drake och Chris Brown på en nattklubb i New York erbjöd Def Jams grundare och hiphop-mogulen Russell Simmons sin hjälp för att stoppa stoppa beefen mellan de två stjärnorna. Simmons, känd för att vara buddhist och förkämpe för anti-våld, har vid flera tillfällen hjälpt till då olika rappare har blivit osams.

 

 

– Hip Hop och våld inte bör gå hand i hand, precis som våld och det afroamerikanska samfundet inte bör gå hand i hand. Tyvärr finns det våld i den afrikansk-amerikanska samhället varje dag. Den situation som ägde rum mellan Chris Brown och Drake häromkvällen skulle aldrig ha hänt, men som en yoga utövare och förespråkare för icke-våld, kan jag prata med två unga män och uppmuntra dem att göra slut på sin beef. Det är en lyx vi har som män med resurser …. vi kan sätta en linje genom våra problem utan att ta det till nästa nivå. Tyvärr kan jag inte göra det för alla unga människor i USA. Jag har räddat en hel del rappare. Jag har varit i mitt av många hip-hop beefs. Men tyvärr kan jag inte befinna mig vid varje beef mellan två svarta män...

 

 

För att förhindra så kallad “black on black crime” är en av Simmons största ambitioner sent i karriären, och 54-åringen som startat en av hip-hop mest legendariska och framgångsrika skivbolag, sade att det är viktigt att kända ansikten som Drake och Chris Brown föregår med gott exempel och visa att man kan ta till de mer mogna lösningar än våld när vi har problem med varandra. Men han lät också händelsen bli en påminnelse att reflektera över den fortsatta trenden av våld bland unga svarta män i Amerika.

 

– Vi kan fokusera på beefen mellan Drake och Chris Brown, vilket är viktigt, eftersom ingen av oss vill att detta skall eskalera. Men låt oss fundera ett ögonblick på varför vi har blivit så våldsamma. Varför var 53 personer skjutna i Chicago? Varför blev  J. Futuristic skjuten sex gånger i Atlanta? Varför Lil Phat dödades efter att ha blivit skjuten 20 gånger? Detta våld har varit norm för vårt folk, och det krossar mig inombords. Vi har misslyckats när det gäller att ge riktiga jobb och utbildningsmöjligheter för dem som har det svårt, och därför har gatan tagit kontroll över deras liv. Jag slåss varje dag för att stoppa bråk, och kommer att uppmana Drake och Chris till slut deras.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL