Labyrint-bekantingarna samarbetar med Maxida Märak!

SE PROGRAMMET HÄR!

Under tre dagar ska två artister göra en ny låt i den övergivna och mycket speciella fjällbyn Vassijavri som för några veckor står som värd för Sveriges kanske just nu hetaste musikstudio. Det blir inte helt friktionsfria möten men också mycket skratt på resan mot deras nya gemensamma låt – om de nu lyckas skapa den tillsammans…

Aki är en av Sveriges allra vassaste rappare, en fantastisk berättare och samtidsskildrare. Hans berättelser utgår ofta från livet i Gottsunda där han är uppvuxen och Alby där han bor nu. Aki har har hittills varit mest känd genom sin grupp Labyrint, men för något år sedan släppte han sin första singel som solo “När solen går ner” som på bara ett år spelats 29 miljoner gånger på Spotify. Med sig till Sápmi Sessions har han också sina kompisar i reggaebandet King Fari Band. Rap och reggae alltså. Och jojk.

Maxida Märak från Jokkmokk är musiker, skådespelerska och konstnär. Hon är ett lysande talang på Sápmis stjärnhimmel och en av de mest lovande nya jojkarna. Maxida har gjort sig känd som en kompromisslös protest-jojkare och är en av de mest aktiva i kampen mot gruvindustrin i Sápmi.

65ba07add7a32f7b0a037f23