60361bd489c0ae51e83f60c2
Progress Evolution släpper albumet “Dynamics” idag


Rapparen baserad i Örebro aktuell med sin debutskiva via On-Axis.

 

 

Under en freestylesession i Malmös Möllevången någon gång under den första halvan av tvåtusentalet under ledning av Fubbik & Efrik fick On Axis för första gången kontakt med rapparen Progress Evolution. Han var redan då en självsäker och hungrig MC som under kvällen kom att vara en av de sista rapparna att hålla i micken.

 

 

Progress har sedan dess vuxit och blivit en välberest MC som under dom senaste åren gjort stora framsteg i studion vilket har resulterat i medverkan på ett 20-tal olika släpp och medlemskap i Zulu Nation. Han har arbetat med många olika MC’s som t.ex. J-Ro, Maylay Sparks, Donald D, Chukk Rukkuz och Antone Mecca för att nämna några.

 

 

Ungefär ett decennium senare släpper On Axis – Dynamics vilket är Progress Evolutions debut under egen flagga dvs inga medverkande gäster utan en riktig solodebut bestående av 16 starka spår, producerade av Nag Champa, Joakim L och Efrik som även har co-producerat hela plattan. DJ Lo-kut står för mix och mastring.

 

Efter plattans två första singlar så har han kommit att uppträda flitigt i Sverige och bokats till några av sommarens festivaler. Som kronan på verket har plattans titelspår “Dynamics” redan spelats på den klassiska showen Breakbeats & Rhymes i Los Angeles som är allmänt erkänd för sina djuplodande intervjuer med Hiphopens mest innovativa själar.

 

 

 

 

“Dynamics” på iTunes

WiMP

 

 

Redaktionen | KingsizemagazinePublicerat:
RedaktionenNULL