62429f791c0bfc1aba6ef852
Kingsizemagazine.se
Mfs & Jas the Cat – Pasta Puttanesca EP ute nu!


Mfs & Jas the Cat är knappast några nykomlingar när det kommer till svensk hiphop och att spotta sextons på micken.
Efter att ha upptäckt hiphopen under 90-talet och växt in i rollen som riktiga skallar började båda rappa, för idag, över 10 år sedan.

 

Mfs är från Göteborg men är precis som Jas bosatt i Stockholm sedan ett antal år. 2011 släppte han sitt Sönder Mixtape på Sveriges största hiphopsida Whoa.nu efter att ha varit en aktiv röst på forumet, i battles och med samarbeten med rappare som Allyawan, Shazaam, Chukk Rukkuz och Progress Evolution.

 

Jas the Cat är en karaktär, en rappare som man minns. Som en av medlemmarna i det mytiska YR Crew från Lidköping gör han rappare från hela landet nervösa oavsett om det är med sin avslappnade attityd eller sina groteskt finurliga texter.

 

Mfs och Jas träffades för första gången på ett battle i Linköping och har sedan dess hittat på mängder av upptåg och framför allt spela in en undergroundklassiker till EP. Projektet Pasta Puttanesca EP började växa fram efter ett fruktbart samarbete i höstas och slutade till slut med att duon hade åtta spår med enhetligt smutsigt sound. Som gäster på EPn hittar du Martin Zamora (Det Blå Skåpet/MMD), Kaplan (Trainspotters), USCH, Crackson, Dimorf Metrik samt Skrytmåns och Onkel Fix som utgör 2/3 av gruppen 3G. Bakom produktionerna hittar du framför allt Rolf Jazzgård men också The Real Red One och Scientific Production. Trevlig lyssning!

 

EPn är släppt på kassett limiterad till 50 ex och går att beställa för 50:- på mfsthathustla@gmail.com och släpps digitalt på Spotify och iTunes under april månad.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL