Ta del av hur människor kämpar sig ut ur sina bubblor.

Mange Hellberg, eller Magnus som han egentligen heter, släppte sitt första album “Varför börja med sig själv när man kan rädda världen?” 2012, med låtar som “Full när jag är tuff”, “Mamma”, “Simma eller sjunk” och “Christer P (Lallare)”. Även Näääk var med och gästade på “Full när jag är tuff del2”. 2013 släppte han låten “När Svensson har gått och lagt sig” och i somras kom “Mot alla mods”. En låt som Mange själv inte kallar för singel utan snarare ett statement under beskrivningen:

“Vi vill sätta ner foten. Vi är trötta på att människor blir behandlade
olika och inte får samma möjligheter i livet på grund av sitt efternamn, utseende, religion, sjukdom, könet på sin partner eller sitt eget kön. Ännu tröttare på att politiker med dessa åsikter sitter på allt fler stolar i Europa och Sverige. Utanförskap är ett stort problem som drabbar alla och det är allas ansvar att kämpa för integration. Det är insidan som räknas, inte pengarna.
/// Magnus Hellberg och Simon Olausson

För drygt fyra månader sen startade Magnus projektet “#detärinsidansomräknas” på Instagram. Där låter han människor med olika typer av beroende och svåra livssituationer låna hans konto för att få chansen att berätta sina historier för omvärlden. De berättar bl.a. om hur det är att vara fast i ett beroende, hur det känns att bo på gatan, att göra allt för att kunna vara hög varje dag. Även personer som lyckats ta sig ur sina bubblor får också chansen att skriva om livet efteråt som nykter samt tankarna kring det liv de tidigare levt.

Igår signade Mange Hellberg med Svenska Inspelningar och det ska bli spännande att se hur hans nästa album utformar sig. I dagsläget har han ca 11.500 följare som tar del av hans liv och även de historier hans vänner delar under “#detärinsidansomräknas”. Följ Magnus här! (http://instagram.com/mangehellberg)

// Amanda Jönsson

Mange-Hellberg-detarinsidansomraknas-2014-L