61e03a9241f02418c35e38e2
Lyssna på Göteborgs-gruppen X.O – “Bländer Dom”


Ny musik producerad av State Crown´s K.J.!

 

 

X.O är en förortsgrupp som grundades år 1996 i Angered, Göteborg. Hammer Hill Click var en stor inspirationskälla för dem. Redan vid en tidig ålder utvecklades det ett stort intresse för X.O som ledde till många spelning runtom i landet. Uppträdandet som uppmärksammades mest var under en fotbollsmatch mellan Gunnilse IF och Malmö FF 1999. X.O fastnade på mångas läppar och de lyckades nå ut till en större målgrupp än väntat. De har även uppträtt under Malmöfestivalen på den stora scenen med ikoner som Glacius The Icy och Blao.

 

 

Under den katastrofala branden som skedde i Göteborg under år 1998 förlorade gruppen två mentorer/grundare och det påverkade X.O vilket man även kan höra i deras låtar. Efter många släpp, uppträdanden och filminspelningar skapade X.O en låt som än idag är väldigt populär och spelas flitigt i förorterna. Deregna heter låten och det var en milstolpe i svensk hiphop historia. Efter många år av intensivt jobb kom det “verkliga” livet i vägen och gruppen valde att gå skilda vägar. De höll det på en vänskaplig nivå och kärleken har alltid levt kvar och lever kvar än idag.

 

 

Nu har grabbarna återigen hittat tillbaka till varandra och lågan brinner starkare än någonsin. X.O jobbar hårdare och hårdare för varje dag och ni kan förvänta er deras första singel med K.J bakom produktionen.

 

 

Lyssna på X.O. “Bländer Dom” nedan – ladda ner låten HÄR

 

 

 

Se även ett videoklipp där vi lär känna X.O närmare:

 

 


 Publicerat:
RedaktionenNULL