Kampanjen Klamydiamåndagen.se startar den 29 september och pågår till den 30 november.

Varje dag upptäcks nästan 100 fall av klamydia i landet, men fler har klamydia utan att veta om det. Klamydiamåndagen fokuserar i år på hur viktigt det är att testa sig. Nu får kampanjen draghjälp från några av landets hetaste artister.

Linda Pira har gjort en remix på ”Bang Bang” – LYSSNA HÄR!

”Det enda rätta är att köra safe och använda kondom. Om du har haft oskyddat sex ska du testa dig.. Att göra ett test är att visa både hänsyn och respekt.”

Zacke har gjort en remix på låten ”Ger mig ingenting” – LYSSNA HÄR!

”Jag blev tillfrågad att vara med i den här kampanjen och tyckte att det var ett nice koncept – att genom musik upplysa och avdramatisera. A good cause helt enkelt!”

Via Twitter, Facebook och Instagram, med hashtaggen #klamydiamåndagen kommer artisterna att uppmana unga att gå och testa sig eller beställa ett hemtest. Framförallt vill kampanjen nå unga män 20-24 år.

– Unga män har färre naturliga vägar in i hälso- och sjukvården jämfört med unga kvinnor. I år har vi valt artister som kan tränga igenom mediabruset och nå unga män på ett bra sätt, säger Lennie Lindberg utredare på Folkhälsomyndigheten.

Alla 21 landsting och regioner i Sverige deltar i Klamydiamåndagen och genomför olika lokala insatser som till exempel extra mottagningstider för testning och rådgivning kring säkrare sex. På klamydiamåndagen.se finns artisternas låtar. På webbsidan kan man också beställa ett hemtest och hitta mottagningar i Sverige som erbjuder test för klamydia. Här finns även information om klamydia och vikten av att testa sig efter oskyddat sex.

Mer info: http://www.klamydiamåndagen.se

65546e0a53c940223e0b0eb4