Fylld med osläppta alster av veteraner och talanger på den svenska urbana scenen - exempelvis Kristin Amparo, Seinabo Sey, Joey Fever, Red Astaire, Mapei och många andra. Vi lottar även ut 10 exemplar på CD!

Souluminati är löst sammansatt kollektiv av musiker, djs, producenter, fotografer, sångare, rappare, klubbpromotors och dansare vars mål är att lyfta och stärka den inhemska urbana scenen och dess kreativa och mediala flöde i Sverige. Souluminati är en stark oberoende rörelse med avstamp i utövarnas egna villkor där vi med förenade krafter förändrar sättet att skapa och sprida musiken vi älskar. Med influenser från Kingston, New York, Bogota, London, Lagos och Stockholm spränger vi oss in på klubbar, festivaler, radiokanaler, den allmänna ljudbilden och den politiska kulturella- och samhällsekonomiska debatten.

Den 25:e maj släpper Souluminati sin första mixtape! Fylld med osläppta alster av veteraner och talanger på den svenska urbana scenen. Medverkande på mixtapet är:

Kristin Amparo, Seinabo Sey, Trees, Vertue & The Pleasure Principle, Opolopo, Swingkid, Roman Andrén, Mapei, Dj Ulmox, Patrick L, Mattias Svensson, TÁngelo, Rahseed, Eken, kSmiles, Solilioquy, Kissey Asplund, SRK, Joey Fever, Red Astaire, dATA – bWoY, Flintah, TaN, Soulful, Samson For President, A.M, Jah Rythm, Freddie Cruger, Dynamite MC, King Aus, Mario P Amigo, Steve Jones, Soundhabis, Stevie Nii-Adu Mensah, Girl, Jazzy Jens, Marys Mine, Papa Dee, Houman Sebgati, Rapture Ready

På lördag 25:e maj hålls även en releasefest på Scandic Malmen i Stockholm. Se Facebook-event HÄR!

LADDA NER MIXTAPET HÄR!

VINN ETT EXEMPLAR AV MIXTAPET PÅ CD! Kingsize och Souluminati har 10 exemplar av skivan vi lottar ut i samband i releasen.

Klicka “gilla/like” på denna nyhet + Skicka ett email till info@kingsizemagazine.se och skriv “Souluminati mixtape” i ämnesraden. Ange din postadress i mailet så deltar du i utlottningen!

A Souluminati mixtape….

Det var oundvikligt. Efter ett decennium av det själsligt krympta, substansiellt stympade och ytligt hårdförnissade var det bara en tidsfråga innan människors törst efter attityd, mening, substans och tuggmotstånd skulle ta över. Vi är inte en högljudd minoritet. Vi har varit en lågmäld majoritet allt för länge. Men i och med detta är det slut på form- marknads- och kalkyl-anpassandet. Festen är däremot inte över. Den fortsätter som förut fast nu med mening, riktning och mål. Vi kommer alltid att vara mer, större och roligare än jag. Det har alltid varit så. Vi bara glömde det för en stund, en liten kort stund. Men nu är Vi tillbaka. Orädda, stolta, funkiga och osårbara men framför allt… tillsammans