Gruppen förbereder ny musik för release via Redline Recordings.

Labyrint har åter haft en hektisk sommar runt om i festival-Sverige där de mötts av publikens kärlek, men även fått än mer närgången bevakning från ordingsmakten. Nu meddelar Aki i Labyrint via sitt Instagram-konto att man inom kort släpper en dubbelsingel via Redline Recordings, med låtarna “Motattack” och “Fakking Fin”. Releasedatum är ännu inte spikat men kommer inom kort.

Sedan tidigare har Labyrint meddelat att deras nya album är under inspelning via sociala medier. Även releasedatumet för den skivan är i dagsläget inte bekräftat från skivbolaget Redline Recordings.

I en relaterad nyhet så publicerade tidningen Arbetaren idag en artikel där skribenten Johan Apel Röstlund ifrågasätter den omilda behandling som svensk reggae får utstå. I artikeln står att läsa:

Just hiphop- och reggaekollektivet Labyrint är förmodligen de i Sverige som drabbats hårdast av myndigheternas kontroll av spelningar de senaste åren. Själva har de tappat räkningen på antalet stoppade konserter och en av grundarna av gruppen, Aleksi ”Aki” Swallow, säger till Arbetaren att det visserligen känns frustrerande men att Labyrints antal visningar på Youtube ändå bevisar att inget går att stoppa deras musik från att fortsätta spridas.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR!