I slutet av månaden spelar Kwaai-kollektivet i Umeå och Stockholm - i december bär det av till Sydafrika. Lyssna på låten "Kwaai" med Cleo, Adam Tensta, Chords, Dirty Jens, Mofeta och Syster Sol.

I december påbörjas resan som kommer att bli det största utbytet hittills mellan svensk och Sydafrikansk hiphop. Då flyger några av Sveriges största och mest intressanta hiphop- och reggaeartister (med namn som Adam Tensta, Syster Sol, Cleo, Chords, Mofeta & Jerre och Dirty Jens) till Sydafrika för att möta några av Sydafrikas största profiler inom urban musik. Artisterna kommer att spela in en gemensam skiva och åka på turné ihop. Sommaren 2013 kommer de Sydafrikanska artisterna till Sverige och Skandinavien för en stor turné, föreläsningar och för att knyta band med den svenska musikscenen.

Nu släpper KWAAI sin första gemensamma låt och den är helt enkelt betitlad “Kwaai” och medverkar gör Cleo, Adam Tensta, Chords, Dirty Jens, Mofeta och Syster Sol:

LIVE 23 NOVEMBER PÅ SCHARINSKA, UMEÅ LIVE 24 NOVEMBER PÅ FÄRGFABRIKEN, STHLM http://www.facebook.com/events/235764523219858/?fref=ts

Se Kwaai i studion http://www.youtube.com/kwaaitube

Facebook http://www.facebook.com/kwaaipage

Femtastic http://www.femtastic.se