Tillbaka med en tredje säsong - som miniserie.

I dag bekräftades det att kultklassikern Twin Peaks får en tredje säsong år 2016 – hela 25 år sedan den förra. Redan förra veckan hade skaparna David Lynch och Mark Frost hintat sina fans om att en uppföljare kan vara på gång men idag gjordes det officiellt att serien kommer tillbaka, men den här gången till betalkanalen Showtime som en miniserie.

Det var efter ett twitterinlägg av Lynch som fans runtom i världen kunde få det bekräftat att serien återuppstår. Följande stod det att läsa när Lynch la upp en teaser via sitt Twitter-konto:
“Kära Twittervänner – det händer igen”

Miniserien kommer att innehålla nio avsnitt och produktionen sätts igång nästa år för att sedan börja sändas år 2016. Både Mark Frost och David Lynch kommer att skriva och producera samtliga avsnitt där Lynch kommer att stå för regin i den nya upplagan som utspelar i nutid, 25 år senare än händelserna i säsong 2. Huruvida skådespelarna för respektive karaktärer kommer att återkomma är fortfarande oklart. Seriens två tidigare säsonger sändes runtom i världen mellan åren 1990-1991 och blev snabbt en klassiker där produktionen, musiken och skrivandet höll en väldigt hög, sällan tidigare skådat, nivå med en banbrytande stil som banat vägen för kritikerrosade serier som The Sopranos, The X-files och Lost. Se teasern nedan: