Första kunden är stjärnspelaren Robinson Cano från New York Yankees.

Jay-Z har många bollar i luften och blir nuförtiden lika ofta omnämnd som “mogul” och “entrepenör” som rappare eller artist. Nu ser han till att ta ett ännu hårdare grepp om titeln “hardest working man in showbusiness” genom att utöka sina affärsområden med en agentfirma som syftar till att representera idrottsutövare. Jay-Z:s label och managementföretag Roc Nation, som har hand om karriärerna för Rihanna, Timbaland, Santigold och Meek Mill startar det nya projektet Roc Nation Sports, där första kunden blir basebollspelaren Robinson Cano från New York Yankees.

Roc Nation har enligt rapporten från ESPN slagit ihop sig med jätten Creative Artist Agency (CAA) som kan räkna in idrottsstjärnor som Carmelo Anthony, Dwayne Wade och Sidney Crosby bland sina kunder. Lägg ihop det tunga partnerskapet med faktumen att Robinson Cano blivit uttagen till All-Starlaget tre år i rad och är på sista säsongen av ett kontrakt värt 57 miljoner dollar. Den ekvationen visar att Roc Nation Sports inte är ett halvhjärtat försök att putsa upp någon image, utan är ett ärligt försök att slå sig in på marknaden.

“Because of my love of sports, it was a natural progression to form a company where we can help top athletes in various sports the same way we have been helping artists in the music industry for years,” säger Jay-Z i ett uttalande

Enligt ESPN är Jay-Z även intresserad av att själv certifiera sig som agent, med en början i att representera basebollspelare, för att gå över till football och basket. Det sistnämnda skulle innebära att Jay-Z är tvungen att ge upp sin andel i NBA-laget Brooklyn Nets, för att förhindra en intressekonflikt. Något som många journalister är snabba med att peka ut är att Jay-Z inte är den första rapparen som försöker slå sig in sportagentvärlden. 1999 försökte New Orleans-rapparen och VD:n för No Limit Records, Master P, att representera football-spelaren Ricky Williams i NFL-draften, något som slutade i ett avbrutet samarbete nästa år och en nerläggning av No Limit Sports.