Rap-mogulen skapar musik tillsammans med Seals lillebror för filmadapationen av en amerikansk litteraturklassiker.

“The Great Gatsby” är en klassiker i litteratursammanhang och har beskrivits som en av de bästa amerikanska romanerna någonsin. Nu gör regissören Baz Luhrmann (bakom “Moulin Rouge” och “Romeo+Juliet”) en adaption i form av en storfilm, med Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan och Tobey Maguire i huvudrollerna. Och om Leo DiCaprio känns som ett givet val för rollen som Jay Gatsby, är det lite svårare att tänka sig Jay-Z som den perfekte soundtrack-skaparen till en film om New York-eliten på 1920-talet, men tydligen är Baz Luhrmann ett stort fan av Jay-Z och spelade Hov på högsta volym, non-stop, under de första inspelningsdagarna. Oavsett så verkar Jay-Z ändå vara med på tåget. The Bullitts frontman Jeymes Samuel, som är den andre producenten bakom soundtracket och även yngre bror till sångaren Seal, twittrade häromdan:

“Jay-Z and myself have been working tirelessly on the score for the upcoming #CLASSIC The Great Gatsby! It is too DOPE for words!”

Detta lägger tyngd bakom ryktena som farit runt sedan tidigare i år, då flera trailers för filmen använde sig av Jay-Z och Kanye Wests “No Church in the Wild”, även om Jay-Z själv inte har bekräftat. “The Great Gatsby” har Sverige-premiär den 17 maj. Se första trailern nedan.

65ba07add7a32f7b0a037f23