Hiphoplegenden MC Eiht till Kingsizegalan


Frontfiguren i gruppen Comptons’s Most Wanted känd för bland annat sina bidrag till kultfilmerna Menace II Society och Boyz N The Hood  närvarar på Kingsizegalan 15:e februari.

 

 

Kingsize Magazine arrangerar en storslagen gala den 15 februari 2012 på Hamburger Börs i Stockholm och nu är det klart att den legendariska västkustlegenden och singelaktuella MC Eiht kommer att vara på plats för att dela ut pris och uppträda live på efterfesten.

 

 

Los Angeles-rapparen MC Eiht blev redan under tidigt 1990-tal en av västkustens profiler inom gangster-rap då han ingick i gruppen Comptons Most Wanted med DJ Slip och släppte kritikerrosade “Music To Driveby”  1992. Året därpå, 1993, var det dags för MC Eihts sitt första soloalbum “We Come Strapped” och samma år kom DJ Slip-producerade singeln “Straight Up Menace” som var ledmotivet till filmen Menace II Society. Eiht fick uppmärksamhet runt hela världen för sitt karaktäristiska sätt att uttrycka sig över släpiga, funkiga beats som andas low-riders, gängrivalitet och 40´s.  Framgångarna gick senare under 90-talet i stå och under 2000-talet har vi fått nöja oss med enstaka släpp från Compton-rapparen men för förra år kom nyheten att MC Eiht släpper ny skiva med DJ Premier som exekutiv producent. Kommande albumet “Which Way Iz West” släpps senare i år.

 

 

Lyssna på nya singeln av Mc Eiht “All Hood”, producerad av Brenk Senatra:  https://www.kingsizemag.se/News.aspx?ArtNo=23661

 

 

Under kvällen för Kingsizegalan den 15:e februari kommer även fantastiska liveuppträdanden från Sveriges hiphopelit att varvas med prisutdelning i 16 kategorier. Det är musikkategorier så som årets låt, årets album, årets soloartist och årets grupp samt omspännande kulturkategorier som årets dans, årets grafittimålare och årets sneaker som ska delas ut i hiphopkulturens ära. Även årets nykomling kommer att koras och ges vingar av Red Bull som flyger vinnaren till London för att spendera tre dagar med
en stjärnproducent i Red Bull Studio.

 

Efterfesten till Kingsizegalan är på Hamburger Börs mellan 23-03 med uppträdanden och DJ:s. Biljettförsäljning till efterfesten kommer ske via tre butiker i Stockholm: Caliroots på Brunnsgatan 9, Sneakers N Stuff på Åsögatan 124 och WeSC på Kungsgatan 66 och Jakobsbergsgatan 6 samt via zeticket.com. Biljetter går att köpa från och med den 20 januari 2012.

 

 

Röstningen inför galan sker via facebook.com/Kingsizesweden och är öppen för alla.

 

Följ även Kingsize Magazine på twitter.com/kingsizemag
#kingsizegalan2012

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL