Kräver för första gången inget kabel/satellit-abonnemang.

Den amerikanska betalkanalen HBO meddelade i dag att man kommer att lansera en ny streamingtjänst nästa år som inte kräver något abonnemang för varken kabel eller satellit. Något som ska bana vägen för ny television och fler val för kunderna. Det är de ökande trenderna av onlinestreaming med Youtube, Netflix och Hulu i spetsen som fått HBO att ändra sig gällande utbudet av sina kabeltjänster.

Lanseringen spås av flera experter bli ett stort genombrott som får kunder att välja fritt mellan serier och filmer av olika företag. HBO:s verkställande chef Richard Plepler som tillkännagav idén har ännu inte svar på hur mycket tjänsten kommer att kosta för kunden. Tjänsten kommer dock att vara tillgänglig för amerikanska kunder redan 2015 och i två länder till innan de expanderar internationell.

HBO har sedan tidigare lanserat en liknande tjänst, HBO Go, där man dragit in 5 miljarder dollar genom att låta kunder ta del av serien via nätet. Den nya tjänsten kommer dock att ha fler alternativ och tanken är att den ska konkurrera med tjänster som Netflix, och följa samma spår.

// Blerim Mehmeti