Arrangören Colors förklarar problemen vid gårdagskvällens spelning. Läs mer här!

Uppdatering:

På torsdagskvällen publicerade arrangören Colors information via Facebook där man ger flera delförklaringar till de problem som uppstod vid Mobb Deep-spelningen. Läs inlägget nedan!

Hej alla!

Igår hade vi det absolut största trycket vi någonsin upplevt på Colors; kanske ens på en hiphopklubb i Göteborg någonsin. Vi gjorde allt i vår makt för att få insläppet att fungera – uppskattningsvis försökte över 5000 personer komma in igår – men tyvärr blev trycket alldeles för stort; och polisen tog beslutet att stänga ner insläppet.

Vi förstår frustrationen hos er med förköp som inte kom in, men problemet var inte att det blev fullsatt inne på Colors – det avräknades kapacitet till er och lokalen blev aldrig fullsatt – utan att den stora folkmassan utan förköp blockerade vägen fram till entrén. Det var också anledningen till att polisen tog beslutet att stänga ner insläppet.

Vi gjorde allt vi kunde för att så många av er som möjligt skulle kunna komma in. Vi förhandlade bl.a om avtalet med Mobb Deep och fick Docks att ta in extra personal för att öppna upp för fler gäster, men som klubbarrangörer har vi varken hand om skötseln av insläppet eller möjlighet att påverka polisens beslut. Från vårt håll kan vi på Colors i dagsläget tyvärr inte göra annat än att åter igen uppmana er att försöka komma så tidigt som möjligt så att ni inte riskerar att fastna i köerna.

Givetvis ska vi dra lärdomar av detta och vi sätter oss strax i ett möte med Docks ägare för att lägga fram våra idéer om hur de kan förbättra entrésystemet så att detta inte ska hända igen.

 

– – – – –

Fullpackat och kaos-artat. Så beskriver flertalet besökare kvällen då Queensbridge-duon Havoc och Prodigy besökte hyllade Göteborgs-klubben Colors. Hårt tryck på biljetter fick arrangörerna själva att tvingas gå ut med varningar inför spelningen om att man bör komma i tid – även för de med förköpt biljett. Varningen togs dock inte på allvar av de allra flesta och kvällen slutade för många i ett evigt köande för att komma in. Det rapporteras bland annat om att ett flertalet personer med förköpsbiljett blivit nekade inträde, på grund av full kapacitet.

Recension uteblir även tyvärr på grund att trista incidenter där bland annat Kingsize Magazines utsända recensent själv blev utsatt för en oprovocerad attack med pepparspray av okända personer under det det minst sagt händelserika klubb/konsert-eventet med New York-duon på scen. Colors har vid två tillfällen vunnit pris för Årets Bästa Klubb på Kingsizegalan (2012 och 2013).

– Väldigt jobbig kväll som arrangör igår. Jobbigaste i mitt liv, säger arrangören Mattias “DJ Dainja” Lundin i ett sms till Kingize Magazine.

Queensbridge-duon är dock tillbaka i Sverige om drygt tre veckor – då i Stockholm. Den 24:e augusti intar Mobb Deep Berns Salonger. Biljetter till det eventet finns HÄR.
mobb-deep-sthlm-2014-web-