62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Följ KWAAI-kollektivet under Sverige-turnén i augusti – se video här!


Se en 13 minuter lång video från resan till Way Out West i Göteborg där vi får följa Adam Tensta, Chords, Cleo, Kristin Amparo, Mofeta & Jerre och Dirty Jens med Driemanskap, Kanyi, DJ Tha Cutt, Jack Parow med många flera.

 

 

I december 2012 påbörjades resan mot det som kommit att bli det största utbytet mellan svensk och sydafrikansk hiphop hittills. Några av Sveriges mest etablerade hiphop- och reggaeartister, såsom Adam Tensta, Chords, Cleo, Kristin Amparo, Mofeta & Jerre och Dirty Jens, begav sig till Kapstaden och Johannesburg för att samarbeta med några av Sydafrikas största profiler inom urban musik. Där fick de med sig flera namnkunniga nationella artister; Driemanskap, Kanyi, DJ Tha Cutt, Jack Parow med flera. De kom hem med albumet Worldwide, en dokumentär som kommer i höst samt minnen för livet.

 

 

I augusti var det så dags för de sydafrikanska artister i KWAAI att styra kosan mot Sverige för en sommarturné. Under flera veckor har nu en sommarturné med kollektivet gått genom Sverige, i samarbete med Riksteatern och Folkets Hus och Parker.

 

 

Kingsize lät ett kamerateam följa Kwaai till Way Out West där en av de första spelningarna på den svenska turnén ägde rum!

 

 

 

Foto: Nathan Grossman

Redigering: Neil Wigardt

 

 

Mer info: http://www.kwaai.nu/

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL