Den 15:e februari är det dags för Kingsize att fira vad som kan ha varit det bästa året för svensk hiphop någonsin och det är ni läsare som väljer vilka som ska vinna

Kingsize Magazine tar ännu ett steg för hiphopkulturen och arrangerar en
storslagen gala den 15 februari 2012 på Hamburger Börs i Stockholm.

Den svenska hiphopscenen har länge hamnat i skuggan av andra musikgenrer
under de svenska musikgalorna. Nu ska Kingsize Magazine lyfta fram all den
talang som finns inom landet genom att arrangera den största hiphopgalan Sverige har sett.

Under kvällen kommer fantastiska liveuppträdanden från Sveriges hiphopelit att varvas med prisutdelning i 16 kategorier. Det är musikkategorier så som årets låt, årets album, årets soloartist och årets grupp samt omspännande kulturkategorier som årets dans, årets grafittimålare och årets sneaker som ska delas ut i hiphopkulturens ära. Martin Brandt, chefredaktör för Kingsize Magazine säger:

På de nuvarande prisutdelningarna hyllar man i princip bara de vanliga mainstreamartiserna. Hiphopen (om den har tur) får ibland vara med på något hörn, men till exempel dancehall är aldrig representerat. 2011 har varit ett av de bästa åren för den svenska Hiphop/RnB/Dancehall-scenen någonsin och den förtjänar helt klart en egen gala!

Röstningen sker via facebook.com/Kingsizesweden från och med den 29
december och är öppen för alla som vill göra sin röst hörd.

SE NOMINERINGARNA TILL KINGSIZEGALAN:

Årets Soloartist

Timbuktu – Sagolandet

Aleks – Inte Längre Fiender

Adam Tensta – Scared Of The Dark

Alexis Weak – Till Minne Av

Simon Emanuel – Sånger Från Andra Våningen

Årets Grupp

Mohammed Ali – Vi

Labyrint – Labababa

Stockholmsyndromet – Underhundar

Still Pee & Ru – Still Pee & Ru

Ison & Fille – För Evigt

Årets Nykomling

Aleks – Inte Längre Fiender

Labyrint – Labababa

Stockholmsyndromet – Underhundar

Alexis Weak – Till Minne Av

Penga’ Per – Den Fräscha Prinsen Av Saltsjöbaden

Årets Album

Mohammed Ali – Vi

Ison & Fille – För Evigt

Aleks – Inte Längre Fiender

Kapten Röd – Fläcken Som Aldrig Går Bort

Stress – Playlist

Årets Producent

Salazar Brothers

Mack Beats

Marcus Price

Thomas Rusiak

Up To No Good

Årets Live

Looptroop Rockers

Petter

Timbuktu

Kapten Röd

Labyrint

Årets Video

Nimo feat. Näääk & Kaliffa – Gunga Fram

Ansiktet – X

Still Pee & Ru – Black Shadow

Ison & Fille – Stationen (Ft. Stor & Aleks)

Labyrint – Tribulations

Årets Dancehall

Kapten Röd – Fläcken Som Aldrig Går Bort

Syster Sol – Kitchinga!

Governor Andy – Dagen Då Dollarn Dog

Joey Fever – In A Fever

General Knas – Kärlek & Revolt

Årets DJ

DJ Large

Will-Rock

Mrcus Price

Tony Zoulias

Taro

Årets Klubb

Soul Lounge

Super Sundays

Suntanas

Colors

Klubb Yes!

Årets Låt (Framtagna av Spotify)

Timbuktu – Resten Av Ditt Liv

Daniel Adams-Ray – Lilla Lady

Kapten Röd – Ju mer Dom Spottar

Norlie & KKV – När Jag Går Ner

Kapten Röd – Saknade Vänner

Årets TV-Spel

Uncharted 3

The Elder Scrolls V: Skyrim

Battlefield 3

Batman: Arkham City

Fifa 12

Årets Sneaker

Converse Chuck Taylor Speciality Hi – Converse x Sneakersnstuff
Designade av Sneakersnstuff. Inspirerade av…, håll i er, Lovikka-vanten!
Kön utanför butiken på Åsögatan var längre än den någonsin varit när dessa släpptes den 3 december. Sneakersnstuff tilldelades 200 par av de totalt 300 par som tillverkats såldes på en dag.

Air Jordan 3 Retro – Black Cement
Air Jordan 3 släpptes första gången 1988 och vi har denna sko att tacka för mycket. Det var den första Jordan-skon med synlig gaskudde. Det var den första Jordan-skon med den nya Jumpman-loggan på. Det var den första Jordan-skon med elefantprintet på. Självklart så var det Tinker Hatfield som låg bakom designen. Det var också för Air Jordan 3 som vi såg Mars Blackmon (Spike Lee) i Jordan-reklamerna för första gången. Klassiker deluxe!

adidas Superstar 80s – Bape “B-Sides edition”
En av årets absoluta höjdpunkter för sneakerheads var detta släpp från
adidas. Kazuki Kuraishi designade det första samarbetet mellan adidas
och A Bathing Ape för ett antal år sedan som idag har ett sanslöst
högt andrahandsvärde. När nu adidas bestämde sig för att släppa en
färgkombination som aldrig tidigare släppts så fick det folk att köa som aldrig förr bara för att få tag i ett par av de eftertraktade skorna. Här i Sverige släpptes de endast av en butik, nämligen adidas Originals och de sålde slut på några minuter – över hela världen!

adidas ZX 500 – Tabula Rasa
Dessa ZX 500 är en del av adidas Consortium och deras senaste pack
Tabula Rasa. Tabula Rasa är latin för blank kanvas och med det namnet vill adidas visa att dom tar tillbaka adidas Consortium till ruta ett för att börja om och göra det bättre än någonsin tidigare. Tillverkad i 500 par och slutsåld på bara några minuter.

Asics Gel-Lyte III – Asics x Hanon
En av årets absolut hetaste släpp var dessa ASICS Gel-Lyte III som är
designade av den skotska butiken Hanon. Färgerna kommer från deras lokala löparklubb Wildcats och sålde slut snabbare än du hinner säga Kingsizegalan 2011

Årets Streetwear

Carhartt

Har allt du behöver för en bred och bra street wear garderob. Carhartt har under året visat att man samarbetar både lokalt och internationellt med större och mindre spelare inom både skate, snowboard, musik och graffiti. Bland årets samarbeten märks Burton, UDG samt en satsning på vår egen Pontus Alv på skateboardteamet.

Denim Demon

Från fjällen till gatan. Sedan starten har Denim Demon varit ett hett eftertrakat varumärken bland jeanskonässörer men med en utökad, stark kollektion med skjortor, stickat & tyngre plagg som står
sig riktigt bra internationellt har Denim Demon nått en mycket större publik. Eget brännvin och det Samiska arvet som märks i plaggen höjer betyget också.

Diamond Supply Co

Med rötterna i skate hardwear har Nick på Diamond lyft märket till nästa nivå i år. Idag ser man diamantloggan i alla samanhang. Men det är inte bara snapbacks och t-shirts, i år lanserades även linje med jackor, jeans och skor.

adidas Originals

Under adidas Originals hittar man inte bara de mest klassiska sportikonerna för gatan utan idag flera linjer anpassade helt för en street wear publik. Med sammarbeten med Burton, Ransom och Star Wars
samt en egen jeanslinje (Blue) och externa designers som Jeremy Scott som får ta ut svängarna sätter adidas Originals i framkant av sportmärkerna.

The Hundreds

Ben & Bobby har från sitt lilla kontor i hörnet av Rosewood & La Brea i Hollywood skapat ett märke som var ett av de som märktes mest under den första internet-boomen inom street-wear och som skapat sig en egen stabil plattform på den. Med butiker i LA, San Fransisco och New York samt en online-medvetenhet som sträcker sig hela vägen till Sverige. Samarbeten under året har varit Disney, De Lorean, Diamond Supply & Co, Scott Caan och Lil B.

Årets Dans

Mahan “Foolish” Noubarzadeh

All round B-boy ursprungligen från Göteborg och gruppen Octagon som har dominerat i Sverige under de senaste åren och även tävlat utomlands.

Niki Tsappos & Martha Nabwire

Duo bestående av två internationellt erkända hiphop och housedansare som har en speciell energi sinsemellan och, som tillsammans, har vunnit flertalet utländska tävlingar. Tillhör Stockholmscrewet Soul Sweat.

Yared “Razzle Dazzle” Cederlund

Multibegåvad dansare som tillhör toppen i vilken dansstiil han än väljer att tävla i, har vunnit stora internationella tävlingar främst i locking och är medlem i Soul Sweat.

Anna “Ling Ling” Näsström

Är en del av världens bästa Vouging-hus “House Of Ninja” samt svenska P*fect och har vunnit både svenska och internationella tävlingar.

Alexander “A – Train” Dam

Lockingvirituos från gruppen Soul Sweat som har vunnit stora internationella tävlingar och på senare tid vidgat antalet egna dansstilar också.

Årets Graffiti

Kaos
Boken om Kaos har varit en av 2011 års mesta snackisar i graffvärlden – och då kommer den inte ut förrän i början av 2012. Det är kanske inte så konstigt. Youtube-trailern lovar en berättelse som löper från de första stapplande målningarna i Uppsala på tidigt 1980-tal över etablerande av VIM och vidare in dagens internationella scen.

Ola Kalnins och Robbin Carlzon
Liksom i musiken ligger graffitikonstens styrka ofta i samarbetet, där de
individuella delarna smälter samman till en helhet större än delarna. Ola Kalnins och Robbin Carlzon tog fasta på detta och tog med utställningen “Mad Collabo” i San Diego både konceptet och sin konst in i gallerirummet och ut i världen.

Ikaroz
Ikaroz egensinniga figurer har gjort honom till en av landets mest inflytelserika målare, men han är även en skicklig stilmålare med bred repertoar. Under hösten har han turnerat landet runt med och med osviklig energi fört graffen till folket.

Puppet
Puppet – en av landets pionjärer har de senaste åren fått ny energi. Ett
internationellt konstnärskap som spänner över såväl väggar som utställningar, och diverse gestaltningsuppdrag. De senaste året bland annat med den uppmärksammade dekoren till Fredrik Rydmans Svansjön.

Blue
Carolina Falkholt alias Blue tycks starta konstnärliga processer vart hon än är. Förra året var det en en 35 meter hög silo i Mariestad som målades av konstnärer från hela landet – lika mycket en process som performance och målning. I år var hon aktuell med utställningen Materialutmattning på Göteborgs konstmuseum, framträdande på Art of the Streets och Way out West.

– – – – – – – – – – – – – –

Nomineringarna har tagits fram av en speciell jury för musikkategorierna som ni kan se längst ner. Årets sneaker har nominerats av SNS, Streetwear av Caliroots, Graffiti av Jakob Kimvall, Dans av Maria “Decida” Wahlberg och Tv-spel av Kingsize´s två redaktörer på området under 2011 Henry Stenberg och Anna Nauckhoff. Årets låt har plockats fram speciellt via ett samarbete med Spotify där de låtar som har spelats mest under året nominerats. Gör din röst hörd och rösta på just dina favoriter. Röstningen startar den 29:e dec

Jury i musikkategorierna:

Martin Brandt – Juryordförande
Niklas Strömberg – Aftonbladet
Fredrik Strage
Emilia Melgar (SR Metropol)
Amat Levin – Nöjesguiden
Jonas Grönlund – Sydsvenskan
Paulina Stoltz – SvD
Mattias Rankinen – Whoa.nu
DJ Sleepy
Marimba Roney
Mattias Lundin (Colors)
Hasan Ramic
Michelle Kadir (Spotify)
Storken (Soul Lounge)
Shirkhan (Safari Sound)
Melika Zakariae (Duvetinte.se)
Miguel Pizarro (Flaco Production)
Sara Elle Shobaki (Shoo)
Ante Ossiansson (Streetfashion.se)
Amir Sela (Soul Lounge)
Ricardo Gonzales (Yes!)
Alexander Kihlström (Kingsize)

65546e0a53c940223e0b0eb4