Chris Bosh var den tredje pusselbiten i Miami Heats ”Big Three”. Ett lag med tre stjärnor varav en rankad som världens bästa spelare var ämnade för succé. Miami Heat lyckades vinna ligan två gånger med ”The Big Three” och även ta sig till NBA-finalen fyra gånger mellan 2010 till 2014. Övergången till Miami visade sig vara ett utmärkt val för både LeBron James och Chris Bosh som tidigare aldrig hade lyckats vinna ligan på egen hand. Dem tre uppträdde som bästa vänner både i matchsituationer och i vardagslivet.

Både Chris Bosh och Dwayne Wade valde att stanna i Miami, även om dem båda hade chansen att lämna under sommaren.  Scenariot som Chris Bosh ville se var att både Dwyane Wade och Chris Bosh skulle skriva på kontrakt med lägre löner för att Miami skulle kunna ge den maximala lönen till LeBron James.

Chris Bosh fick en fråga ställd utav en reporter igår ifall han såg fram emot att träffa LeBron under mötet med Cleveland i helgen, enligt EPSN. Bosh respons var att han inte riktigt visste ifall han såg fram emot det, sedan förklarade han även att han inte haft någon kontakt med LeBron sen LeBron hade återvänt till Cleveland.  Anledningen var då enligt Chris Bosh att han försöker leda sitt Miami Heat, hjälpa dem i hans egna omgivning.

”Om vissa spelare inte är i mitt egna lags omklädningsrum så har jag knappast någon tid för dem” talade Bosh om för ESPN.

// Artin Hojat