61efdb68afd9906be20eda42
Andrew aktuell med EP på svenska – se videon “Barasvartallting”


Stockholm-rapparen även känd som Iron African eller Growin Pains släpper debutskiva på svenska.

 

Iron African har under julhelgen släppt sitt nya EP-projekt “#Andrew”. Han är en veteran på den svenska rapscenen och började redan med den legendariska gruppen Infinite Mass i början av 90-talet. Sedan gick han vidare och blev en av original-medlemmarna i artisten Petters kollektiv Natural Bond.

 

Den 24:e december släpper Andrew sin självbetitlade debut-EP på svenska. Han valde julafton med anledning av den nya digitala revolutionen inom musik. Lyssnare behöver inte längre springa till en butik för att få tag på en skiva. Man kan sitta i lugn och ro framför brasan på julafton. Första singeln från EP:n är “Barasvartallting” och är en gungig klubbdänga med känningar av amerikansk trap-musik. I texten omfamnar ANDREW färgen svart som oftast är föknippad med allt negativt.

 


Har man fått höra hela sitt liv att allt mörkt är dåligt och speciellt ens egna hudfärg så tar man till sig det till slut och använder det för att slå tillbaka. ANDREW höjer ett varningsfinger om vad som kan hända när samhället tvingar ut utvalda grupper och demoniserar dem på grund av ytliga utmärkelser. Förutom den lilla politiska aspekten är låten menad att dansas och festas till.

 

 


 

 

 

Facebook/Iron African
Follow on Twitter @ironafrican
http://www.hottestineurope.com
http://www.trumotive.com

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL