Z.E spelade in musikvideo i tingsrättssal med kända advokater


“Något vi till fullo ställer oss bakom och uppmuntrar.”

 

 

För några veckor sedan ska Z.E ha spelat in en musikvideo till en kommande låt – i en sal i tingsrätten. I videon medverkar dessutom flera kända advokater, däribland från byrån Olsson Lilja Advokater som först representerade A$AP Rocky i hans uppmärksammade fall i somras. Henrik Olsson Lilja blev senare skjuten, även om det inte verkade ha med fallet att göra.

 

I media beskrivs, såklart, inspelningen som ett problem då Z.E tidigare är straffat och har levt ett kriminellt liv. Domstolschefen Eva-Lena Nordgren säger bland annat till Aftonbladet att hon är “besviken och bekymrad”:

 

“Hade jag haft vetskap om det här så hade inte den här inspelningen ägt rum”, säger hon till tidningen.

 

Inspelningen ska ha skett den 4:e oktober i Södertörns tingsrätt och förfrågan ska ha kommit via en känd advokat:

 

“Vad jag förstått kom den här förfrågan via en advokat som, vad jag förstått, har gott rykte och som brukar förekomma i domstolen i olika roller. Jag fick även information om att fler advokater skulle delta i det här rättegångsspelet och de fick ett positivt besked från oss”, säger Nordgren till Aftonbladet.

 

 

 

 

Trots vinklingen i media får Z.E stöd av advokatbyrån BLOCK, som i ett inlägg på sociala medier bland annat skriver:

 

“Vi på BLOCK är av uppfattningen att om man har avtjänat sitt straff så har man också sonat sitt/sina brott. Att tidigare dömda vill förändra sitt liv och ägna sig åt vad det nu må vara – i Z.E:s fall rapmusik – är något vi till fullo ställer oss bakom och uppmuntrar.”

 

Läs hela inlägget nedan!

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Vi på BLOCK är av uppfattningen att om man har avtjänat sitt straff så har man också sonat sitt/sina brott. Att tidigare dömda vill förändra sitt liv och ägna sig åt vad det nu må vara – i Z.E:s fall rapmusik – är något vi till fullo ställer oss bakom och uppmuntrar. Beskrivningen i media idag av inspelningen av en musikvideo i en domstol har fått oss advokater och jurister som deltog som statister att framstå som om vi har deltagit i sammanhang som är tvivelaktiga eftersom artisten är tidigare dömd. En riktigt tråkig vinkling i media av något som istället kunde ha setts för vad det är: en tidigare, enligt egen utsago, livsstilskriminell ung person som numera lägger sin energi på musik istället för på brott och advokater som hejar på ett sådant beslut och rätten till allas andra chans.

Ett inlägg delat av BLOCK Advokater (@blockadvokater)

 

 

Foto: Team Platina/@teamplatina / BLOCK Advokater/@blockadvokater

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL