TikTok har senaste åren blivit en plattform där musik och kreativitet går hand i hand. Med den utvecklingen på plattformen har allt fler nya talanger upptäckts och fått sitt genombrott på TikTok. Under senaste veckorna har kanalen Juicy ocb TikTok samarbetat kring kampanjen #vassaverser – ett initiativ som syftar till att öppna dörrar för samarbeten mellan etablerade artister och nykomlingar.

TikTok-communityt har i initiativet bjudits in för att visa upp sin talang, lägga till verser och freestyla till beats i olika utmaningar. Bland artisterna, producenterna och A&Rs som deltagit i #vassaverser finns kända namn som Sinan, Rami, ADAAM, Matte Caliste, Imenella, Mohelá, Siméon och Pato Pooh. Farhad Zand, Head of Music Partnerships Europe på TikTok, säger i ett pressmeddelande:

– Det är otroligt att se hur hiphopen blommar i Sverige och genom TikTok har det blivit lättare än någonsin för nya artister att göra ett samarbete med en mer etablerad artist. Detta är annars bara möjligt i studio-miljöer, men nu har dessa samarbeten kunnat ske från allas egna sovrum. Förhoppningsvis har VassaVerser inspirerat nykomlingar så som etablerade att hålla ögonen öppna för samarbeten utanför sin närmaste krets.

Hashtaggen #vassaverser har idag 8,3 miljoner visningar på plattformen och 636 videokreationer har publicerats under #vassaverser.

@simeonbonafide Måndag 11 April ser ni mig o @patopooh i @juicy.mov #VassaVerser LiveStream!💯 Missa inte det🔥 #TTFreestyle #simeon ♬ SAME GIRL – Fungz & Simeon

Foto: Paul Edwards / Victoria Zahmatkesh