Under en längre tid har ett kommande Black Star-album, producerat av Madlib, ryktats vara i princip färdigt. Albumets existens har bekräftats av samtliga inblandade i projektet och i november i fjol menade Yasiin Bey att skivan var 95% klar. Men nu verkar man ha stött på hinder då den andra halvan av duon, Talib Kweli, uttrycker en stark frustration i ett inlägg på sociala medier.

I inlägget påstår han att skivan varit färdig i ett år och att han själv betalat för allting. Därefter refererar han till så kallade “culture vultures” och för många mellanhänder som ett hinder för att skivan ska få se dagens ljus.

“Too many interlopers and culture vultures in the way. This album been done for over a year. I paid for the whole album myself. Too many greedy people in the way stopping us from working with Madlib. I wash my hands of it at this point”, går att läsa i bilddelen av inlägget.

Han fyller sedan i med en text som av allt att döma betyder att han nu ger upp hoppet om projektet. Ett inlägg som förhoppningsvis är skrivet i affektion och inte betyder att skivan definitivt är avskriven.

Se hela inlägget nedan och håll utkik för mer information framöver.

Foto: Pressbild/Dorothy Hong