I skrivande stund producerar Suge Knight en dokumentärserie i tio säsonger där varje säsong handlar om hans relation med Death Row Records olika medlemmar, bland annat Snoop Dogg, 2Pac och Dr Dre. Serien förväntas få premiär på BLK Prime senare i år. Allt det här händer samtidigt som Suge Knight avtjänar ett 28 år långt fängelsestraff för ”voluntary manslaughter”, frivilligt dråp, för att ha kört över och dödat en man.

Nyligen intervjuades Suge Knight av TMZ Hip Hop som besökte honom i fängelset. Under intervjun berättade Suge om serien och gjorde en del uttalanden som upprörde många och som kan skriva om musikhistorien – om de är sanna. 

Suge påstod nämligen att Dr Dre varken står bakom Snoop Doggs debutalbum ”Doggystyle” från 1993 eller 2Pacs låt ”California Love” från 1998. Under intervjun säger Suge att det var Daz Dillinger som producerade Doggystyle och inte Dr Dre. Han berättar att Dre fick höra albumet när det var klart och att han sedan köpte loss rättigheterna från Daz. Angående ”California Love” så påstår Suge att beatet skapades av DJ Quick men att det aldrig användes och det var han själv, Suge, som introducerade beatet för 2Pac. Han fortsätte och sa även att Dre och 2Pac ”beefade” under inspelningen av ”California Love”. 

Dre har ännu inte kommenterat Suges påståenden men det har däremot Daz Dillinger. I ett video-inlägg på Instagram under gårdagen meddelade han klart och tydligt att ”Dr Dre is the best producer in the world” och att Suge Knight ljuger för att rentvå all ”shady shit” han gjort som kommit fram då Snoop Dogg nu står som ägare för Death Row Records. Han sa:

“Hey, Dr. Dre is the best producer in the motherfucking world. I did not have nothing to do with that, Dr. Dre did that on his own. Suge Knight is lying, I ain’t sign a motherfucking thing”.

Lyssna på hela uttalandet nedan:

Foto: Nick Leisure via Wikimedia Commons cc-by-sa-2.0.