Way Out West har de senaste åren satsat på att utveckla festivalutbudet utöver musikkärnan – inte minst genom filmvisningarna som gjort dem till Sveriges tredje största filmfestival. Förra året introducerade man ett nytt skateområde, och nu meddelar arrangörerna att ”Skate Garden” återvänder för ett andra år.

Precis som förra året kommer skateparken kunna nyttjas av både festivalbesökare och inbjudna professionella åkare. Arrangörerna beskriver Skate Garden som en festival i festivalen, med en mängd olika evenemang. Bland annat kommer de att hålla panelsamtal och premiärvisa kommande dokumentärer om svensk skatehistoria. Dessutom kommer det hållas tävlingar med inbjudna åkare från hela världen.

Förra årets skateaktivering blev en succé och var lika uppskattad av skatevärlden som av våra besökare. Att det skulle bli en engångsgrej var aldrig ett alternativ. Vi är superglada att återigen få möjlighet att hälsa både amatörer och proffs välkomna till Way Out West Skate Garden”, säger Mateo Cabrejas Bergil, projektledare för Skate Garden.

Way Out West går av stapeln mellan den 10–12 augusti 2023 i Slottsskogen i Göteborg.

Foto: Pressbild / Way Out West