5e81bb9b7f80ce30463cf002
simon-matiwos-LS
Simon Matiwos vann SM i Poetry Slam


 

 

När SM i Poetry Slam avgjordes under helgen på Kulturhuset i Stockholm stod Simon Matiwos från Husby som vinnare, både individuellt och i lagtävlingen med “Förenade Förorter”. I en intervju med SVT Nyheter påpekar Simon att han tycker det är roligt att förorten fått synas och höras på allvar men att det är viktigt att budskapet bakom når utanför den egna sfären.

 

– Vi vill inte ta revansch på något, utan visa att det här har Sverige missat. Min förhopping är att vi alla kan bli ett förenat folk, inte bara en förenad förort.

 

 

Matiwos född och uppvuxen i Sverige och har rötterna i Eritrea. I familjen hemmavid har det funnits politik på agendan sedan långt tillbaka och Simon Matiwos har själv engagerat sig i Megafonen i Husby och studerar “Politik och aktivt medborgarskap” vid Södertörns Högskola. Han började med poesi för ungefär ett år sedan – och det kom så klart att handla om politiska frågor i skrivandet. Till SVT säger han:

 

– Politik är det som finns framför ögonen på dig. När du ser att en hyresrätt omvandlats till en bostadsrätt eller att en ensamstående mamma har svårt att betala sin hyra. Det viktigaste är att människor har en dialog med varandra och inte lämnar alla frågor och svar till politikerna, för svaren finns inom oss.

 

 

Se ett inslag från SVT Play:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL