Sebastian Stakset om Kartellen och relationen till Kinesen: “…jag gjorde många fel.”


Svarar även på frågan om han kommer ge politiken en chans.

 

 

Våren 2016 hoppade Sebastian Stakset av Kartellen och lanserade sin solokarriär samma år. I fjol kom debutalbumet “Ett budskap om kärlek” och nyligen den senaste singeln “Mayday”. Staksets vändning från frontman i den polariserande gruppen Kartellen till nykter, drogfri och kristen predikant är väl dokumenterad, men i en ny intervju i podcasten Värvet kommenterar han även hur han ser på Kartellen idag, samt relationen till Leo “Kinesen” Carmona.

 

Utöver berättelsen om hur han fann Gud, mobbningen och destruktiviteten som lett honom dit, berättar han också om hur han ser tillbaka på resan med Kartellen:

 

“Jag tror Gud har använt de här åren för att man ska nå ut till så många människor som behöver hjälp. Och dom som var med där försökte hjälpa mig också under dom här åren. Men det var svårt för dom, för dom tänkte “om vi bara lyckas med musiken så kommer han få ett bra liv” men dom förstod inte hur trasig jag var och att det spelade ingen roll hur många streams och hur mycket pengar vi fick, det var inte där problemet låg. Så man ser tillbaka på det som tio år av kaos för mig och jag gjorde många fel. Sen blev dom utsatta för min emotionella berg- och dalbana hela tiden, så det var ju jobbigt för dom såklart.”

 

I intervjun kommenterar Stakset även relationen till den forne vännen och kollegan Kinesen, som i sin Värvet-intervju kritiserat Staksets beslut att hoppa av innan gruppens sista album “Slutpläderingen”.

 

“… Det är klart att jag förstår att det skapas besvikelse och det var ett jättejobbigt avhopp och att behöva göra det. Men jag hade inget annat val och idag när man ser tillbaka på det så förstår jag att Gud verkligen ville att jag skulle göra det och att det fanns en plan från honom att det skulle gå bra.”

 

På frågan om de båda har en relation idag svarar han nej, men menar att han önskar honom allt gott.

 

“Jag ber för honom såklart och jag vet att det inte var snyggt att lämna på det sättet som jag gjorde. Men jag gjorde det enda jag kunde göra för mig och min familjs skull, för jag var nära på att dö liksom. Men jag önskar honom all lycka i världen och jag vet att det kommer gå bra för honom för han är en driftig människa och jag älskar honom och hans familj från djupet av mitt hjärta.”

 

I intervjun svarar Stakset även på frågan om han kommer ge politiken en chans.

 

“Nä. Jag ska inte gå ner i ämbete, jag jobbar åt kungen, haha.”

 

 

Lyssna på hela intervjun HÄR!

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL