Se lista över album att se fram emot 2019


Rihanna, Chance The Rapper, Childish Gambino och ScHoolboy Q?

 

 

2018 var ett fenomenalt musikår för hiphop, vilket inte minst visade sig genom en stor dominans i nomineringar både på svenska och amerikanska Grammis. Vi fick album av bland andra Nas, Kanye West, Drake, Beyoncé & Jay-Z, Eminem, Pusha T, Lil Wayne, Cardi B och Nicki Minaj. Men 2019 verkar inte bli sämre då vi bör få album av namn som Rihanna, Childish Gambino, ScHoolboy Q och Post Malone, med flera.

 

Se listan nedan över artister som spekuleras eller har bekräftats släppa album under 2019.

 

 

Vince Staples

 

Trots att Vince Staples släppte albumet “FM!” sent förra året har han redan bekräftat att ytterligare fyra album är klara. Ett ska komma redan i januari, följt av ett nytt lagom till sommaren.

 

 

Solange

 

Efter det fenomenala “A Seat At The Table” har många väntat på Solanges uppföljare. Albumet var tänkt för 2018, men sköts utan vidare upp, utan förklaring. Därför kräver vi att det kommer i början av 2019.

 

 

Snoop Dogg

 

Västkustlegendaren bekräftade nyligen att vi får ännu ett album inom kort. Skivan har fått titeln “I Wanna Thank Me” och lär ha inspirerats av rapparens tacktal vid Hollywood Walk of Fame.

 

 

Giggs

 

Den brittiska rapveteranen har inte släppt ett album sedan 2016 års “Landlord”, även om vi fick mixtapet “Wamp 2 Dem” året efter. Med en större platform än sist, tack vare inhopp på Drakes “More Life”, är kommande albumet “Big Bad” efterlängtat. Den 22:a februari släpps det.

 

 

2 Chainz

 

Det har gått ett bra tag sedan 2 Chainz först teasade albumet “Rap or Go to the League”. Nyligen delade han med sig av informationen att han endast väntar på samplingar att bli clearade, sedan är han good to go. Med tanke på senaste albumet “Pretty Girls Like Trap Music” är ribban högt satt.

 

 

Post Malone

 

Trots ett extremt framgångsrikt album i fjol twittrade Post Malone för ett tag sedan: “Trying to put out a new body of work before the end of the year but we all know how that goes wish me luck k”. I slutet av året kom låten “Wow” och det bör följas av ännu ett projekt om Posty får som han vill.

 

 

Lil Uzi Vert

 

“Eternal Atake” är ännu ett album som skulle släppas 2018. Men efter dispyter med skivbolaget är det nu oklart när Uzis skiva når dagens ljus.

 

 

SZA

 

Efter det magnifika “CTRL” har det varit tyst från SZA, men hon har själv insinuerat att hon har ett nytt album färdigt. Så, om ingenting krockar i TDE:s stringenta releaseschema bör vi få nytt från sångerskan i år.

 

 

Offset

 

Efter album av både Quavo och Takeoff var det tänkt att även Offset skulle släppa sitt soloalbum innan 2018 var slut. Men, efter uppbrottet med Cardi B är det förståeligt att både karriären och livet har satts på paus. Men ge det några månader så bör det komma.

 

 

ScHoolboy Q

 

TDE-rapparens efterlängtade uppföljare till “Blank Face LP” hade nog släppts om inte Mac Millers tragiska bortgång hade hänt. I september skrev Q på sociala medier: “With my nigga gone right now, I just don’t feel right putting out an album.” Vi får bara hoppas att han hinner återhämta sig under detta år.

 

 

Future

 

Vid det här laget har vi lärt oss att det inte spelar någon roll hur mycket musik Future har släppt innan – ett album är alltid på väg. Idag kom en ny singel och Atlanta-stjärnan lovar mycket inför det kommande projektet som släpps den 18:e januari: “This ’bout to be my greatest album of all time. It’s gon’ be one of my best albums.”

 

 

Rihanna

 

Vi har inte fått ett Rihanna-album sedan 2016, men efter att ha gjort stora framsteg i business-världen verkar det inte vara långt kvar. När ett fan frågade när albumet kommer svarade hon tydligt: “2019.”

 

 

Joyner Lucas

 

Efter Tory Lanez-beefen och sitt partnerskap med Eminem ser många fram emot albumet “ADHD” som bekräftats är på gång. Och självklart gästar Eminem.

 

 

Chance The Rapper

 

Det har nu gått tre år sedan Chance The Rapper höjdes till skyarna med “Coloring Book”. Efter ett par singlar under 2018 och fler hintar om “Good Ass Job” borde det snart vara dags. Frågan är om det blir ett soloalbum eller ett gemensamt med Kanye West? Chance ska även ha låtar färdiga med Childish Gambino. Ge oss något!

 

 

Kanye West

 

Både Kanye och Kim utlovade att “Yandhi” skulle släppas innan året var slut, men i sista stund kände den omtalade artisten att han ville till Afrika för att hämta inspiration. 2019 bör albumet komma.

 

 

Childish Gambino

 

Slutet närmar sig. Under 2018 gav sig Donald Glover ut på sin sista turné under sitt rapalias och innan dess ska vi få ett sista album under 2019.

 

 

J. Cole

 

Efter hyllade “KOD” surrades det mycket om mer musik av J. Cole. Inget mer album kom, men det här året finns mycket att se frame mot. “Revenge of the Dreamers 3” är på gång och planen är att släppa “The Off Season” som ett smakprov på kommande “The Fall Off”. Ordningen och utförandet återstår att se, men mer musik av Cole kommer.

 

 

Kendrick Lamar

 

Huruvida vi får en uppföljare till “DAMN” är högst oklart, men ingen rök utan eld. Efter misstänksamma bolagsmissar och nyheten om att barndomsvännen MackWop jobbar på att få ihop K.Dot och Cole, är det inte omöjligt att något händer under de närmsta 12 månaderna. Låt oss hoppas.

 

 

Rick Ross

 

2006 startade Ross sin karriär med “Hustlin'” och 13 år senare ska uppföljaren vara på gång. Så sent som i november uppgav han att han jobbade på “the finishing touches” av “Port of Miami 2”.

 

 

Joey Bada$$

 

Med två år sedan senaste albumet är det hög tid för Joey att bjuda på ny musik. Under Halloween teasade han fans med frågan om vilka som ville höra hans nya album. Vi vill det.

 

 

Nas

 

I juli sa Nas att han hade ett album som han jobbade på innan “NASIR”, som ska innehålla produktioner av både Swizz Beatz och RZA. Det är inte omöjligt att det albumet kommer redan i år.

 

 

Missy Elliott

 

Det var ett bra tag sedan vi fick ett album från en av de bästa kvinnliga rapparna någonsin. 2005 för att vara exakt. Men det kan ändras snart, då hon i oktober hintade om ny musik och kort därefter delade hon med sig av en video från studion med Timbaland. Det är verkligen något att se fram emot.

 

 

Q-Tip

 

Q-Tip twittrade på 2Pacs födelsedag i fjol att “The Last Zulu” kommer. Albumet ska innehålla produktioner av Kanye West, så förhoppningsvis är arbetet i slutfasen redan.

 

 

Valee

 

G.O.O.D Music-nykomlingen släppte i fjol “GOOD Job, You Found Me” och lovade redan då att han skulle följa upp med två projekt. De kom aldrig, så rimligtvis följer de efter singeln “About U” med DRAM som släpptes nyligen.

 

 

Blueface

 

En annan nykomling är tokhypade Blueface som fått co-signs av bl.a. Kendrick Lamar och Ice Cube. Västkustrapparen lär vilja rida på vågen och släppa sitt debutalbum inom en snar framtid.

 

 

Smino x Noname x Saba

 

Så sent som i november avslöjade Smino att ett gemensamt album med Noname och Saba släpps 2019, då han svarade ett fan på Twitter. Och av vad vi har hört av trion innan blir det något alldeles extra.

 

 

Run The Jewels

 

El-P bekräftade i december att “Run The Jewels 4” släpps i år och att det kommer vara värt väntan: “I can say without a hint of doubt that it will be worth the wait.”

 

 

EarthGang

 

Dreamville-gruppen förväntades släppa deras efterlängtade album “MirrorLand” redan förra året, men man kan anta att förseningen kom på grund av att label-kollegan J.I.D släppte sitt album. Nu är det dags.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL