Se första trailern för Meek Mills dokumentärserie “Free Meek”


Rapparen vill “highlight the need for criminal justice reform.”

 

 

Kort efter att Meek Mill blev frisläppt från fängelset för snart ett år sedan meddelade han att en kommande dokumentärserie i samarbete med Amazon Prime skulle berätta hans historia. En sex delar lång serie har nu färdigställts tillsammans med bland annat journalisten Paul Solotaroff och filmmakaren Isaac Solotaroff. I serien syftar man till att använda Meeks erfarenheter för att uppmärksamma de negativa följderna av långvariga villkorliga domar.

 

Nu delar Philadelphia-rapparen med sig av den första trailern för serien och skriver:

 

“#FreeMeek explores my life and the flaws in the criminal justice system that have haunted me and others like me.”

 

Som bekant ligger frågor kring det amerikanska rättssystemet nära hjärtat för Meek Mill, som blev ett nytt ansikte för fängelsereform då han i november 2017 blev dömd till två till fyra års fängelse för att ha brutit mot en villkorlig dom kopplat till ett tio år gammalt vapen- och drogfall. Det har bland annat spekulerats i att domaren Genece Brinkley hade en personlig vendetta med rapparen.

Sedan dess har rapparen också startat en organisation för straffrättsliga reformer, tillsammans med bland annat Jay-Z, och fått en egen dag och helg uppkallad efter sig i hemstaden.

 

Se den första trailern för “Free Meek” nedan, som har premiär någon gång i sommar.

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL