Beyonce är tillbaka på scenen. Senast Queen B körde en hel live-konsert var 2018 och i helgen bröt hon den fyra år långa pausen i Dubai under den inofficiella invigningen av nya lyxhotellet ”Atlantic The Royal”. Publiken var stjärnspäckad. Förutom hennes föräldrar Tina och Mathew Knowles, Jay-Z och deras tre barn så var Chloe och Halle Bailey, Kendall Jenner, Nia Long och Liam Payne med flera på plats. 

Den 75 minuter långa konserten började med en tolkning av Etta James ”At Last” som sedan följdes av en kavalkad av Beyoncés största hits genom tiderna där självklart ”Halo”, ”Crazy in Love” och ”Drunk in Love” var med på set-listen. Och det som kanske var kvällens höjdpunkt var när Beyoncés 11-åriga dotter Blue Ivy, iklädd röd jumpsuit, intog scenen för att framföra ”Brown Skin Girl” tillsammans med sin mamma. 

Enligt TMZ var det filmförbud under kvällen och publiken blev dessutom ombedda att lämna in sin telefoner under showen. Men trots det så lyckades några gäster filma kvällens mest spektakulära ögonblick, bland annat ovannämnda duetten mellan mamma och dotter, i smyg. Se nedan. 

Blue Ivy är inte ovan med att stå på scen. I våras uppträdde hon tillsammans med sin mamma under Oscarsgalan i Compton, Californa där de framförde King Richards ”Be Alive” som en hyllning till Serena och Venus Williams ursprung. 

Och 2021 blev nio-åriga Blue Ivy den näst yngsta grammyvinnaren när ”Brown Skin Girl”, som hon var med och skrev, vann i kategorin Best Music Video. 

Som tidigare nämnt uppträdde Beyoncé endast med sina hits under kvällens konsert men de gäster som trodde att de skulle få höra nya låtarna ”Break My Soul” eller ”Cuff It” var fel ute. Inte en enda låt från sångerskans nya album ”Renaissance” framfördes. Anledning kan vara att hon sparar de nya låtarna till den förväntade 2023-turnén. Det ryktas även om att Beyoncé ska uppträda på Grammygalan nästa vecka, den 5 februari 2023. 

41-åringen är dessutom nominerad i nio kategorier, vilket är det högsta bland alla artister i år, för bland annat Album of the Year (”Renaissance”), Record of the Year (”Break My Soul” ) och Best R&B Song (”Cuff it”).

Hon planerar även att släppa ett album tillsammans med Jay-Z som en del av Renaissance-trilogin. Enligt The New York Times så blir det andra släppet ett akustiskt album som sedan följs upp av ett gemensamt album med Jay-Z. 

Se setlisten för Beyoncés Dubaikonsert, som enligt TMZ betalade henne nära 24 miljoner US Dollar, nedan. 

At Last

XO

Flaws and All

Ave Maria

Halo

Brown Skin Girl

Be Alive

Spirit of Rangeela

Otherside

Bigger

Spirit

Freedom

I Care

Beautiful Liar

Bwatwains Beek

Crazy in Love

Countdown

Naughty Girl

Drunk in Love

Lyssna på Beyoncés senaste och grammynomineradealbum ”Renaissance” nedan. 

Foto: Pressbild/Mason Poole