Vardagen måste kontrasteras med glamour och fest, det vet vi alla. Krogen i all ära, men riktigt lyxiga fester är det kul att ordna hemma. Vill du fixa en fulländad fest för vänner eller släkt är den här guiden något för dig. Här kan du plocka ut de tips som bäst passar dig och få inspiration kring hur du får till en hemmafest som dina vänner sent kommer att glömma.

Skapa förväntan med snygga inbjudningskort

Att tänka över din inbjudan lite extra kan vara ett enkelt sätt att sätta tonen för festen. Här kan du exempelvis välja att gå den traditionella vägen genom att skicka inbjudningar i brev med posten. Har du ett tema som osar lyx och glamour kan inbjudningar på papper verkligen hjälpa till att lyfta temat.

Du kan förstås även överväga att använda dig av digitala inbjudningar. Bara en googling bort kan du hitta designverktyg som är både gratis och enkla att använda. De kan du sedan skicka ut till dina gäster, via mejl eller sociala medier.

Inbjudningskort är inte bara användbara för att sätta tonen för en fest, utan är också till hjälp för gäster att hålla reda på tid och datum.

Planera en signaturcocktail för festen

För att lyfta din fest kan du när gästerna anländer bjuda på en signaturcocktail som är speciell för kvällen. Dina gäster kommer troligen uppskatta att du lagt ner så mycket tid och eftertanke på att göra deras kväll trevlig.

Har du svårt att välja cocktail så kan du utgå från klassiska drinkar som exempelvis margarita, mojito och sidecare. Ge sedan drinken en twist som gör den unik, såsom exempelvis en annorlunda smaksättning.

Är du själv ingen höjdare på att blanda drinkar, eller vill slå på riktigt stort, är det möjligt att anlita utbildade bartenders för att göra jobbet åt dig.

Dekoren sätter stämningen

För att få till en fest som har det där lilla extra behöver dina gäster verkligen känna att de stiger in på en fest när de anländer. Hur du väljer att dekorera kommer också ha en stor effekt på festens stämning.

En glamourös atmosfär kan du få till genom att använda dig av en något mer minimalistisk dekor. Välj exempelvis enfärgade ballonger, istället för ballonger i alla möjliga färger. Du kan också hänga upp glittriga girlanger i silver eller guld och strö enfärgad konfetti över middagsbordet.

Vill du ha mjuka och romantiska inslag i dekorationen kan du exempelvis välja eleganta blomstergirlanger. De kan både placeras som dekoration på bord och hängas i taket.

På en sajt som Partyhallen kan du köpa all dekoration du behöver. Här finns även flera olika varianter av servetter, bordsdukar och mycket mer.

Lyxigt tilltugg på festen

Även om du planerar att bjuda på middag under festen, är det en bra idé att också ha annat tilltugg att bjuda på. Här är det givetvis bäst att utgå från vad dina gäster gillar och även tillgodose eventuella matallergier och specialkost.

Sådant som brukar gå hem är exempelvis en ostbricka eller charkbricka, oliver, bär, vindruvor och annan frukt. Det kan också vara uppskattat att bjuda på några salta snacks som chips eller nötter som är rostade och saltade.

Planerar du inte att bjuda på middag kan det vara bra att bjuda på några matiga tilltugg, exempelvis snittar. Då slipper dina gäster gå hungriga och kan ägna sig helt åt att njuta av festen.

Glöm inte musiken

Få saker dödar feststämningen så fort som när det inte spelas någon musik. Planera därför en spellista i förväg så att du inte behöver lägga tid på att leta efter musik under festen.

Precis som med mat och tilltugg bör du välja musik som du vet att dina gäster uppskattar. Har du vänner som främst gillar dans- och popmusik är det kanske ingen bra idé att slänga på senaste albumet från din favoritrappare. Bra musik som dina gäster gillar är ett av de bästa knepen att höja feststämningen på.

65ba07add7a32f7b0a037f23