Under gårdagen gick Ruff Ryders ut med att de ska hålla ett minnesevent för att hedra DMX. ”Ryde Out”, som de passande döpt det till, hålls för familj, vänner och fans till den bortgångna rapparen den 9 april 2023 i New York. Datumet markerar DMX, eller Earl Simmons som han egentligen heter, dödsdag för två år sedan. I ett inlägg på Instagram skriver Ruff Ryders:

”On April 9th please join the Ruff Ryders Family as we celebrate and remember our brother DMX and all our fallen Soilders with our NYC Ryde Out!”

1997 blev DMX signad till Def Jam. Det ledde till att Ruff Ryders, som tidigare varit ett managementbolag och hiphop-kollektiv, utvecklades till att bli ett skivbolag. DMX första album ”It’s Dark and Hell is Hot” kom året efter, 1998, och var det första släppet. Tack vare DMX blev Ruff Ryders ett av musikindustrins mest inflytelserika bolag. Andra artister som ingått i Ruff Ryders är bland annat Eve, Jadakiss och Swizz Beatz.

Det var den 9 april 2021 som DMX gick bort på grund av en hjärtattack. Kort därefter släpptes hans postuma album ”Exodus” där Swizz Beatz, Jay-Z, Nas och Lil Wayne med flera gästar. Skivan debuterade på en åttonde plats på Billboard och låten ”Bath Salts” med Jay-Z nominerades för ”Best Rap Song” på Grammygalan förra året. 

För två veckor sedan släpptes en ny postum låt med gästinhopp av DMX, ”Kant Nobody”. Låten är ett samarbete med Swizz Beatz och Lil Wayne. Lyssna nedan. 

Foto: Mika Väisänen via Wikimedia Commons CC-BY-SA-3.0