Nordamerikas största och allra finaste battle-liga “King of the dot” hade i helgen ett stort årligt event kallat Flatline, det tredje i ordningen. Högst upp på listan och självklart det stora dragplåstret för eventet var titelmatchen mellan Kanadas stora hjälte och stolthet Pat Stay och utmanaren Daylyt från Watts, Californien.

Daylyt, som i sin senaste match emot Real Deal blev utslängd framför dryga 10.000 personer i Arizona efter att han försökt att använda scenen som en toalett, kom denna kväll utklädd som en slav från 1800-talet. Meningen var att det skulle symbolisera att grundaren av ‘KOTD’, kanadensaren Organik, hjälpt Daylyt att lämna gängkulturen och blivit befriad på samma sätt som slavarna ifrån USA blev befriade och fick hjälp av Kanada. Denna geniala gimmicken gick dock inte hem hos den annars mycket vänliga Toronto publiken och Daylyt fick ta emot stor tystnad och burop i dom två första ronderna.

Pat Stay visade återigen vägen med stenhårda punchlines och extremt bra känsla. Det var aldrig något snack om vem som skulle gå vinnande ur detta slaget. Alla tre ronderna togs utav ‘Pat’ och han har nu lyckats försvara kedjan två gånger. Det är första gången på två år som det händer och frågan är om någon kommer kunna rubba honom på sin hemmaplan.

// Rasmus Persson (@DRPBattleNews)