62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Organismen ger hård kritik till journalister: “Inte gjort någonting för svensk hiphop”


 

 

Att journalister tillhör en kår som inte alltid uppskattas av artister i allmänhet och rappare i synnerhet är ingen nyhet. Inom amerikansk hiphop har vi genom åren sett en rad utspel av artister som av olika anledningar riktat hård kritik mot journalister och kritiker, men i svensk hiphop händer det betydligt mer sällan. Men, i söndags morse gick en våra svenska hiphopveteraner ut och gjorde just det. Uppsala-rapparen Organismen, som förra veckan släppte singeln “Himmelen var stängd för oss”, gick via Twitter ut och skrev:

 

“Om du inte GÖR MUSIK så har du inte gjort någonting för svensk hiphop. Fuck din journalistiska ådra. Vill inte höra om en enda journalist till som ‘gjort så mycket för svensk hiphop’.”

 

 

Inlägget delades senare även via Instagram där uttalandet har diskuterats flitigt. Där påpekar vissa att den gode Ågren verkar utelämna aspekten av de klassiska fyra elementen där även dj:ing, breakdancing och graffiti inkluderas och som traditionellt sett varit en essentiell del av kulturen. Man får dock anta att Organismen främst syftar kritisera just företeelsen journalister som hävdar att de gjort en insats för kulturen. Vad som frambringat reaktionen är än så länge oklar.

 

Vad tycker ni? Håller ni med Organismen?

 

Läs kommentarer på inlägget nedan.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Så.

Ett inlägg delat av Organismen (@organismen)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL