Det bubblar rejält kring ODZ just nu. I samband med att omslaget för årets första nummer av Kingsize Magazine presenterades i veckan gick vi också ut med nyheten att gruppen släpper ett gemensamt album med Ivory och Simon Superti. Albumet, med titeln “Ett gäng getter”, skulle ha släppts idag men blev så sent som igår uppskjutet till den 11 mars.

I veckan stod det också klart att ODZ bokats in till Roskilde Festival och nyligen besökte man också P3 Din Gata och segmentet “Båset”. Men hittills har man inte varit lika mycket i rampljuset, trots en enorm fanbase och utsålda spelningar. I omslagsintervjun berättade man för Kingsize hur man såg på saken.

– Det har varit superlugnt för oss eftersom vi haft dom människorna som följer oss och lyssnar på oss ändå. Även om den breda massan inte lyssnat på oss så har vi haft dom och det är samma sak med alla oss, säger en av de tre rapparna i ODZ som alla kallar sig Edward Smith.
– Det är också en evig grej, det kommer alltid finnas musiker som är kontroversiella. Det har varit så förut och det kommer fortsätta vara så. Det råkar bara vara vi just nu.

Tack vare just deras fans har man ändå lyckats uppfylla de flesta av deras drömmar. Något de inte tar för givet.

– När man har hållit på så här länge och får bekräftelse från folk – då blir man fett tacksam. För att man har lagt så mycket tid. Då vill man visa kärlek för dom som ger en kärlek, det är så man bygger upp en fanbase. För dom fattar att det är på riktigt, säger Edward Smith och förklarar också att man själva inser att vissa rum fortsatt kommer vara stängda.
– Men sen förstår jag också, i alla fall när det gäller oss, att när det kommer till etablissemanget finns det en anledning till att vi inte är med på SVT, haha. Jag fattar det, förstår du?

Det man däremot haft svårt för är personer som dömer dem och kanske framförallt de som gör det men håller på med samma grejer. I ett citat exemplifierar man med orden:

– Vi har approachat alla våra idoler från den tiden. Men vissa har varit riktiga fittor, asså. Ingen vill göra någonting med oss för att vi är ”knarkare”, säger Edward Smith med tillgjord röst.
– Men det är lugnt! Du vet, jag har träffat alla dom här sköna branschmänniskorna på Lollapalooza och då vill dom ha ladd. Ni hatar oss tills det är gähda!

Läs hela intervjun med ODZ, Ivory och Simon Superti här.

Foto: Erik by Erik

65546e0a53c940223e0b0eb4