Nu öppnar ansökan till talangprojektet Nästa Nivå


Talangerna coachas i år av Fricky, Jelassi, Guleed och Dree Low.

 

 

Sedan 2013 har talangtävlingen Nästa Nivå anordnats och har resulterat i att många nya talanger fått skina, bland annat på Kingsizegalan 2014 då Lokal utsågs till vinnare. Tidigare år har bland andra Cherrie, Timbuktu, Silvana Imam, Cleo, Ison & Fille och Erik Lundin agerat mentorer och coacher för de utvalda talangerna. I samband med detta har artisterna bland annat rest iväg till Red Bull Studios i Paris, London och New York.

 

I december lanserades Nästa Nivå 2020 där Fricky, Jelassi, Guleed och Dree Low kommer vara artisterna som vägleder nya talanger. Ansökan till tävlingen öppnar idag den 20:e januari. De fyra utvalda talangerna kommer att få åka till Sydafrika för att göra musik tillsammans med producenterna i Red Bull Studios i Kapstaden. Talangerna får spela in varsin singel och dessutom uppträda på Lollapalooza i Stockholm i juni.

 

”Jag har följt Red Bull Nästa Nivå ganska länge för att det är något som jag inspireras av. Det är nya människor som kommer in och bidrar med något annat än vad som redan finns. Jag tycker alltid det är intressantare att se något nytt”, säger Fricky i ett pressmeddelande.

 

”Red Bull Nästa Nivå är en plattform dit unga kan komma tidigt under sin resa och få dom bästa verktygen. Det är den bästa möjligheten för oss artister att kunna ge tillbaka något”, fyller Guleed i.

 

Dela i tävlingen genom att skicka in en ansökan till Red Bull Nästa Nivå och spela in en video med din sång eller rap och ladda upp på Youtube. Fyll i dina uppgifter på redbull.com/nastaniva och sen är du klar. Röstningen pågår från den 20:e januari till den 3:e februari.

 

Årets mentorer väljer sedan ut sina 8 favoriter och de 4 bidrag som fått flest röster kvalar också in till en slutaudition den 15:e februari. Efter audition är det fyra talanger som bjuds med till Kapstaden för en intensiv vecka. Resultatet kommer kunna följas på www.redbull.se/nastaniva och sociala medier under våren.

 

 

Foto: Amanda Nilsson/Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL