Streamingjätten Netflix har i flera länder strypt möjligheten att dela inloggning med familj och vänner om man inte bor på samma adress. Hittills har detta skett i USA, Spanien, Kanada, Nya Zeeland, Portugal och Sydamerika – nu är det Sveriges tur, skriver SVT Kultur.

Äger du ett Netflix-konto? Då kommer du i dagarna att motta ett mail från företaget där det står att ”kontot endast är till för att delas med medlemmar i det egna hushållet”. I dagsläget kopplas varje Netflixkonto till ett hushåll där det går att skapa upp till fem profiler som kan använda tjänsten samtidigt. Enligt Netflix är ett hushåll personer som bor tillsammans men de flesta i Sverige delar dock sina Netflix-konton med vänner och familj som antingen flyttat hemifrån eller bor på annan ort. Det vill Netflix nu sätta stopp för.

Över världen är det totalt 233 miljoner personer som använder Netflix. Men enligt Netflix själva så är det ytterligare 100 miljoner hushåll som tar del av innehållet på plattformen. 

I det ovannämnda mailet uppmanar nu Netflix sina prenumeranter att se över vilka som använder deras konton. De lägger även till nya funktioner. Bland annat går det nu att lägga till extra användare utanför hushållet för 49 kronor i månaden. Se nedan. 

Foto: Netflix