5ebe5f2072aaf323604db793
Lil-Wayne-Jay-Z-LS
Lil Wayne ansluter sig till TIDAL – släpper exklusivt material


Young Money-rapparen är den senaste bland världsartister att dela på TIDAL-kakan.

 

 

Nylanseringen av musiktjänsten TIDAL, numera artistägd och med Jay Z som frontfigur, har fått stå ut med både kritik och hyllningar. Sedan artister som Rihanna, Beyoncé, Kanye West och Madonna ställde sig på scen tillsammans med Jay Z för att presentera TIDAL som ett slags genombrott för den globala musikdistributionen har det minst sagt varit delade åsikter.

 

Bara någon månad efter lanseringen pekades TIDAL ut som en totalflopp.  En del exklusiva material som släppts via TIDAL har flertalet gånger lyckats sippra ut från skalet och ses av icke betalande musikentusiaster. Även spekulationer om att Kanye West skulle lämna TIDAL har nått medierna samtidigt som Jay Z verkar göra allt för att stå till försvar.

 

 

 

Nu ansluter sig ännu en världsartist till musiktjänsten. Lil Waynes liv har under de senaste månaderna varit något av en berg och dalbana. I fjol lyckades han stå för den största nyheten inom hiphop 2014 – att han vill lämna sin ”familj” Cash Money Records. Inte nog med att han ännu inte lyckats har rapparen anklagats för att dödshota sin egen chaufför och även själv blivit beskjuten.

 

 

I dagarna blev Weezy även en av artistägarna till TIDAL och han släpper samtidigt det exklusiva spåret ”Glory” som även sägs finnas på kommande albumet ”Free Weezy Album”, enligt HotNewHipHop.com. I ett pressmeddelande på TIDAL är man mycket nöjd med sitt senaste tillskott.

“We’re honored for Lil Wayne to join TIDAL. His eagerness to release an exclusive TIDAL track and schedule a TIDAL X performance is just another example of how passionately artists care about getting their music to fans.”

 

 

Hur Lil Waynes delägande av TIDAL påverkar den juridiska processen med Birdman och Cash Money är ännu oklart.

 

 

 

// Leah Deriba

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL